Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 15 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Fans hebben onthulling GTA 6 in het vizier op feestelijke datum

November wordt een mooie maand voor fans van GTA. Althans, dat speculeren die fans zelf: zij verwachten namelijk op 28 november of een weekje later al de eerste trailer van GTA 6.

We kregen onlangs allemaal uitgebreid Grand Theft Auto 6 te zien, maar niet op een manier die wenselijk is. Ja, fans waren wanhopig en doken al maandenlang op elk kleine gerucht, maar digitaal inbreken bij ontwikkelaar Rockstar Games is niet de oplossing.

GTA 6: van lek naar aankondiging?

Bovendien kregen we vooral een spel in ontwikkeling te zien. Ontwikkelaarsmenuutjes, textures die missen, bugs. Niet de epische onthulling met een indrukwekkende trailer waar we allemaal al jaren naar uitkijken.

Doodzonde, maar gelukkig hebben de gelekte beelden geen impact op de ontwikkeling van GTA 6. Dat hoef je niet van ons aan te nemen. De CEO van moederbedrijf Take-Two Interactive heeft zijn aandeelhouders afgelopen week nog met dat nieuws gerustgesteld.

Oké, top, maar what’s next? Nou, het speculeren gaat gewoon weer verder in de diepste krochten van het internet. Toegewijde fans hebben nu het vergrootglas van hun innerlijke Sherlock Holmes op 28 november gericht. Dat zou de onthullingsdatum van GTA 6 moeten worden.

Kwart eeuw Grand Theft Auto

Niet omdat er iets gelekt is of omdat Rockstar Games iets heeft verklapt. Nee, de opvolger van GTA 5 gaat volgens fervente fans onthuld worden op 28 november vanwege een verjaardag. En wat voor één: op die datum bestaat Grand Theft Auto als gehele franchise namelijk precies 25 jaar. Een kwart eeuw aan digitaal geweld.

Op 28 november 1997 maakte de originele GTA zijn debuut op MS-DOS en Windows. Een paar weken later, op 12 december, maakte de franchise zijn debuut op de eerste Playstation. Toen scheurden we nog top-down door Liberty City. Geen fancy 3D-beelden dus.

Pure nostalgie, en niet veel meer. Fans hopen dus vurig op een onthulling van GTA 6 op 28 november, puur omdat het de perfecte kans voor Rockstar Games zou zijn. Wat zou immers een betere manier zijn om zo’n prachtig jubileum te vieren?

Rockstar co-founder Jamie King deelt zijn visie op GTA 6

GTA 6 onthulling trailer
De eerste GTA (Afbeelding: Rockstar Games)

Optie numero twee

Stel de studio laat 28 november onopgemerkt voorbij gaan, dan hoef je de hoop niet direct op te geven. Op 8 december  vinden namelijk de Game Awards van dit jaar plaats, tussen het debuut van de eerste GTA op de computer en de Playstation in. Dan voor het grote publiek een eerste trailer tonen zou de perfecte manier zijn om beide verjaardagen te vieren.

Eerdere leaks en bronnen binnen de industrie wijzen erop dat het zeker niet te vroeg zou zijn voor een onthulling. Ook na een eerste trailer is er nog volop tijd voor ontwikkeling. Neem bijvoorbeeld GTA 5: die game werd november 2011 voorzien van een eerste trailer, maar kwam pas september 2013 uit.

Tijdmachine

Ja, dat kwam doordat de game werd uitgesteld, maar één ding is duidelijk: met een eerste trailer voor GTA 6 zijn we er nog niet per se meteen. Ach, gelukkig zijn er handige fans die alvast GTA 5 een make-over hebben gegeven die mooier is dan GTA 6. Terwijl we op meer nieuws wachten kun je nog even in de tijdmachine duiken die YouTube heet:

Express

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.