Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 6 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Betrapt: 50 cent verwijdert verdachte post over nieuwe GTA

Na slappe geruchten en speculatie vanuit anonieme Twitter-accounts is er opeens nieuws omtrent GTA 6 vanuit een onverwachte hoek. Niemand minder dan 50 Cent heeft een update over de franchise op Instagram geplaatst. De post is sindsdien razendsnel verwijderd, wat de hele situatie alleen maar verdachter maakt…

De uitgever van de Grand Theft Auto-games stelde fans eind vorig jaar gerust: Nee, GTA 6 is niet uitgesteld vanwege de grootschalige leak van afgelopen september.

GTA 6: radiostilte hervat

Toen verschenen er na jaren aan radiostilte en speculatie opeens tientallen video’s van de onaangekondigde game op het internet. Het werk van een tiener die de interne Slack-omgeving van ontwikkelaar Rockstar Games wist binnen te dringen.

Die beelden zijn sindsdien vakkundig van het internet geschrobd. We zijn weer terug bij af: naast de geruststelling dat de opvolger van GTA 5 geen vertraging op heeft gelopen door de leaks, willen uitgever Take-Two Interactive en ontwikkelaar Rockstar Games niks loslaten over de langverwachte game. De tergende radiostilte is hervat.

50 Cent neemt ons mee naar Vice City

Toch hoeven we het niet opnieuw enkel van slappe geruchten en halve complottheorieën te hebben. Sterker nog, we hebben nu opvallend nieuws te pakken vanuit een beroemde hoek. Dan hebben we het over niemand minder dan rapper 50 Cent. Hij plaatste een paar dagen geleden een merkwaardige post op Instagram. Het ging om een logo met daarin de tekst ‘Vice City’, in hetzelfde lettertype als de game Grand Theft Auto: Vice City. Vice City, een fictieve versie van Miami, is ook de locatie waar GTA 6 zich af zal gaan spelen, zo bleek uit eerdere leaks en geruchten.

Als bijschrift wilde de rapper enkel het volgende loslaten: “Ik zal dit later uitleggen. Deze shit is groter dan Power, geloof me.” Een hint, een teaser dus, waarbij de enige logische conclusie is dat de 47-jarige hiphop-legende betrokken is bij de volgende Grand Theft Auto, en dat we binnenkort meer gaan horen over de game. De rapper is geen vreemde in de gamesindustrie, en kreeg in 2005 zelfs zijn eigen videogame, 50 Cent Bulletproof. Ook gaf hij in 2018 nog aan dat hij graag een rol zou spelen in een nieuwe game.

Televisieserie of GTA 6?

Sommige fans speculeren ook dat er wellicht een Grand Theft Auto-televisieserie aan gaat komen. 50 cent heeft immers ook wat acteerervaring op zijn CV staan en is tegenwoordig vooral bezig met productiewerk voor televisie en films. Bovendien is de verwijzing naar Power, een andere serie van de beste man, ook een hint in die richting. Toch kun je er niet omheen dat een rol in, muziek voor of een andere vorm van betrokkenheid bij GTA 6 de meest logische conclusie is.

YouTuber beschrijft inhoud van eerste trailer GTA 6

Verwijderd

Er is in ieder geval iets gaande, want Curtis James Jackson III, zoals de Amerikaan eigenlijk heet, heeft nadat de post opblies ‘m ook direct weer vakkundig verwijderd. Is hij teruggefloten door Rockstar Games of Take-Two? Of probeerde de rapper enkel mee te liften op alle hype en heeft hij niks met de toekomst van de megafranchise te maken? Dat klinkt dan ook weer totaal niet logisch. De vervelende conclusie is opnieuw dat we meer nieuws zullen moeten afwachten. Maar waar rook is, is vuur…

GameRant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.