Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 19 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

YouTuber beschrijft inhoud van eerste trailer GTA 6

Een nieuwe dag, een nieuw GTA 6-gerucht. Dit keer beweert een Braziliaanse YouTuber te weten wat er in de eerste trailer voor de game te zien zal zijn. Pak je zoutvaatje er maar alvast bij.

We zitten alweer in 2023, zonder het schijfje van GTA 6 in onze Playstation of Xbox. Sterker nog: de opvolger van GTA 5 is nog niet eens aangekondigd.

Onverwachte kennismaking

Afgelopen jaar werd Rockstar Games indirect gedwongen om überhaupt het bestaan van de game te bevestigen, nadat een tiener hun interne Slack binnen wist te dringen en de eerste beelden van GTA 6 op het internet zette. Een onverwachte eerste kennismaking met de game waar we al bijna tien jaar op wachten.

Niet op de manier waarop je zowel als uitgeverij als fan aan de hele hypemachine wil beginnen. We keken uit naar de eerste aankondigingsvideo, de ongetwijfeld spectaculaire eerste teaser. Laat dat maar aan Rockstar over. Het spel in ontwikkeling zien is fascinerend, maar dat zien we liever achteraf in een behind the scenes-video op YouTube, in plaats van in gestolen video’s.

Eerste trailer GTA 6

Gelukkig krijgt Rockstar Games nog een tweede kans. De gelekte beelden zijn van het internet gehaald, en de ontwikkelaar heeft bevestigd dat de ontwikkeling van GTA 6 niet vertraagd is door het hele debacle.

Sterker nog, een Braziliaanse YouTuber genaamd SanInPlay beweert dat de aankondigingsvideo van GTA 6 al voor de deur staat. Althans, de beste man claimt te weten wat er in die eerste trailer te zien zal zijn.

Voor we je daarover vertellen, is het goed om nogmaals te benadrukken dat het hier om geruchten gaat. De YouTuber is geen journalist, en zijn geschiedenis wat leaks betreft is niet foutloos of perfect. Views scoren met een grote mond lijkt vooral het doel te zijn. Neem zijn ‘nieuws’ dus met een enorme korrel zout

Gevangenisontsnapping en meer

Dat gezegd hebbende, zal het volgende volgens SanInPlay in de eerste trailer voor GTA 6 te zien zijn. De video focust op de twee protagonisten die we al in de gelekte beelden hebben gezien: Lucia en Jason. Een soort Bonnie en Clyde. Ook zal de trailer een voorproefje geven op een level waarin het duo uit de gevangenis ontsnapt. Verder gaan we, dit is geen grap, een hagedis zien die de straat oversteekt, honden die met elkaar spelen op het strand, en Lucia in de luchtplaats van een gevangenis. Random details, maar goed, dat is wat de Braziliaan opdist.

Toch spreekt het voor de YouTuber dat hij al ruim voor de gestolen beelden wist te melden hoe Lucia heette en wat haar etniciteit is. Wellicht heeft de beste man dus echt bronnen binnen of rondom Rockstar Games.

Goed en slecht nieuws

Helaas blijft het bij een vrij willekeurige beschrijving van wat we in de vermeende trailer te zien gaan krijgen. SanInPlay heeft bijvoorbeeld niet gedeeld wanneer de aankondiging plaats zal gaan vinden.

Het goede nieuws? Het feit dat de YouTuber geen beelden deelt en enkel wat details beschrijft, betekent ook dat we weinig met de informatie kunnen. Uiteindelijk blijft de status quo precies dat: de status quo. We weten officieel nog steeds niks, en pas als Rockstar de wereld kennis laat maken met de langverwachte game, pas dan weten we welke van de vele geruchten en leaks wel en niet accuraat waren. Dat we tegen die tijd allang dit soort geruchten vergeten zijn, is uiteraard iets waar dit soort YouTubers precies slim op inspelen.

2023 wordt het jaar van GTA 6, maar juich niet te vroeg

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.