Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Daniel Ricciardo lanceert betaalbare wijn met geniale F1-decanter

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo heeft een decanter in de vorm van een schoen en de tweede editie van zijn DR3-wijn gelanceerd. De karaf is een geinige hint naar een gewoonte van de coureur en een leuke eyecatcher voor in je huis.

Meer dan een jaar geleden lanceerde de Australiër zijn eigen wijn DR3. Nu de eerste serie is uitverkocht, komt hij met een tweede. Een goede rode wijn kan nog beter worden als je die decanteert. Doordat je de wijn overschenkt in een glazen decanter wordt de droesem (bezinksel van rode wijn) gescheiden. Ook daar heeft de Formule 1-coureur dus aan gedacht.

Rode wijn decanteren in een Formule 1-schoen

Daniel Ricciardo doet dat decanteren geheel op zijn eigen manier. Na een overwinning van een Formule 1-race drinkt hij de champagne uit zijn schoen. Hoewel de champagne hier ongetwijfeld niet lekkerder van wordt, is het wel inspiratie voor zijn eigen decanter.

Daniel Ricciardo, wijn, schoen, karaf
Bij de karaf krijg je een certificaat van echtheid en een brief van Daniel Ricciardo zelf. (Afbeelding: St Hugo)

De decanter is in dit geval niet een vol zweet gezogen Formule 1-schoen, maar een handgeblazen decanteerkaraf van glas in de exacte vorm van de schoen van Daniel Ricciardo. Het kunstwerk is functioneel en een bijzonder designobject voor in je huis.

Tweede DR3-wijn van Daniel Ricciardo

Naast de decanter presenteert de coureur twee nieuwe wijnen, geproduceerd door de Australische wijnmaker St Hugo. De Formule 1-coureur brengt een Shiraz uit 2020 en een Carbernet Sauvignon uit 2018 op de markt. Beide flessen kosten 70 dollar (63,85 euro) en zijn dus relatief betaalbaar. Daniel Ricciardo geeft in de video aan dat de flessen uitgebracht worden in gelimiteerde oplage. Hoeveel flessen er gebotteld zijn, is onbekend.

Wil je ook de decanter in de vorm van een Formule 1-schoen erbij, dan moet je wat dieper in de buidel tasten. De decanteerkaraf kost 700 dollar (638,47 euro). Voor dit geld heb je wel een uniek exemplaar. Er worden slechts 1.100 decanters geblazen.

Het wagenpark van Daniel Ricciardo: exorbitante hypercars en pick-ups

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.