Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 19 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het wagenpark van Daniel Ricciardo: exorbitante hypercars en pick-ups

Daniel Ricciardo rijdt al sinds 2011 mee in de Formule 1 en heeft de nodige ervaring in het veld. Met alle races heeft de coureur flink wat geld verdiend en kon hij een wagenpark vol mooie en pijlsnelle auto’s opbouwen.

De altijd lachende Australische Italiaan heeft naar verluidt acht auto’s in zijn wagenpark. Van supercars en hypercars tot pick-ups en hatchbacks, hij heeft het allemaal!

De auto’s van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo

McLaren 675LT

Daniel Ricciardo is zes jaar geleden voor het eerst gespot in een knalblauwe McLaren 675LT. Dit was nog voor de coureur een contract tekende bij de Engelse fabrikant.

Daniel Ricciardo, wagenpark , auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De bolide heeft een 3.8 liter V8 aan boord die goed is voor 650 pk en 678 Nm aan koppel. Dit vermogen, op een gewicht van nog geen 1.400 kilogram (in geval van de LT coupé), zorgt voor een nul-naar-honderd-sprint van slechts 3 seconden en een topsnelheid van 333 kilometer per uur.

Aston Martin Vantage S

Rond diezelfde periode is de Formule 1-coureur gespot in een Aston Martin Vantage S.

(Afbeelding: Wheelsage)

Niet het V8-model, maar de Vantage S met de 5.9 liter V12. Dit motorblok is goed voor 573 pk en 620 Nm aan koppel. Met een nul-naar-honderd-sprint van 3,9 seconden en een topsnelheid van 330 kilometer per uur deze auto veel andere auto’s achter zich.

Renault Megane RS Trophy

De Renault Megane RS Trophy is naar verluidt de ‘weekendauto’ van Daniel Ricciardo. Geen slechte keuze, want de 300 pk en 420 Nm sterke Fransman, die in 2017 werd geïntroduceerd, is de leukste Megane RS sinds tijden.

Daniel Ricciardo, wagenpark , auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Autovisieredacteur Dries van den Elzen nam je al eens je mee over de bekende Nürburgring Nordschleife en legt uit waarom de Renault zo’n leuke auto is.

De Renault Megane RS Trophy heeft vierwielbesturing. Dit betekent dat je achterwielen meedraaien bij het insturen van een bocht. Rij je harder dan 60 kilometer per uur of rij je in racemodus, dan draaien de achterwielen in tegengestelde richting mee tot 2,7 graden. Ideaal voor op het circuit.

Porsche 911 GT3 RS

Een nog betere circuitauto is de legendarische Porsche 911 GT3 RS. Daniel Ricciardo heeft de bolide niet bij zijn andere auto’s staan. De Porsche is gestationeerd bij zijn woning in Monaco.

(Afbeelding: Wheelsage)

De Formule 1-coureur heeft de 991.2 GT3 RS met 3.8 liter zes-in-lijn, goed voor 520 pk en 470 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint doet de Porsche in 3,2 seconden en de topsnelheid ligt op 312 kilometer per uur.

Porsche 918 Spyder

Een stapje verder gaat zijn Porsche 918 Spyder. De bolide beschikt over een V8 met een slagvolume van 4.6 liter. Dit motorblok is in combinatie met twee elektromotoren goed voor 887 pk en 1.280 Nm koppel.

Daniel Ricciardo, wagenpark , auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint deze auto in slechts 2,6 seconden. De topsnelheid ligt op 345 kilometer per uur. Naast de overweldigende prestaties is de auto erg exclusief. Er zijn slechts 918 exemplaren gebouwd in het Duitse Stuttgart. Een van deze staat in het wagenpark van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo.

Toyota Hilux en Ford F-150 Raptor

Van een heel andere orde zijn de Toyota Hilux en Ford F-150 Raptor. Hoewel de Raptor met zijn 3.5 liter V6 nog enigszins een performance-auto is, kun je dit over zijn allereerste auto, de Toyota Hilux, niet zeggen.

Beide auto’s staan in zijn thuisland Australië, de F-150 wordt nu gebruikt door een vriend van Daniel Ricciardo.

Aston Martin Valkyrie

De Aston Martin Valkyrie is een welbekende auto onder liefhebbers en Formule 1-coureurs. Zo maakt de bolide ook onderdeel uit van het wagenpark van Max Verstappen.

Daniel Ricciardo, wagenpark , auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De Valkyrie is een echte hypercar. De hybride-aandrijflijn is goed voor 1100 pk. De nul-naar-honderd-sprint legt hij af in slechts 2,6 seconden, waarna het rijdende kunstwerk versnelt tot 402 kilometer per uur.

Het wagenpark van Kendall Jenner: verrassende collectie topauto’s

Of Daniel Ricciardo de exclusieve auto nog steeds heeft na zijn vertrek bij Red Bull, is onbekend. Hoewel de hypercar geschikt is voor de openbare weg, worden ze eigenlijk nooit gespot in het openbaar. Zowel Daniel als Max is nog nooit gezien in een Valkyrie.

Het wagenpark van Max Verstappen
Baas boven baas: check hier het wagenpark van Max Verstappen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.