Martin de Coninck
Martin de Coninck Viaplay 18 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Viaplay is meer dan Formule 1: de 10 beste films volgens IMDb

Op Viaplay stream je naast de Formule 1 ook darts en de Pemier League. Maar er is meer, zoals topfilms en series. Dit zijn volgens IMDb de beste films die je er streamt.

De meeste van deze klassiekers heb je als echte filmliefhebber vast al eens gezien. Geen probleem. Deze films zijn van een dusdanig hoog niveau dat je ze gerust meerdere keren kunt kijken.

De beste beste films op Viaplay

Een gevarieerde lijst bomvol misdaadfilms, maar ook verassingen, zoals de beste Japanse animatiefilm ooit gemaakt.

1. The Good, The Bad and the Ugly (1966) – IMDb: 8.8

Bovenaan de lijst een klassieker met revolverheld Clint Eastwood in de hoofdrol. De acteur is inmiddels de 90 gepasseerd, maar geldt nog altijd als een van de grootste westernacteurs van zijn generatie. In deze iconische spaghettiwestern speelt Eastwood ‘de man zonder naam’.

2. The Prestige (2006) – IMDb: 8.5

Simsalabim, hocus pocus pilates pas. We hebben het natuurlijk over goochelaars. In The Prestige volgen we twee goochelaars in het London van 1890. Een uitstekend beoordeelde film met ijzersterke optredens van Hugh Jackman en Christian Bale.

3. The Usual Suspects (1995) – IMDb: 8.5

Viaplay zet zwaar geschut met wederom een dijk van een film. The Usual Suspects is een Amerikaanse misdaadfilm met Kevin Spacey in de hoofdrol. De film won een Oscar voor beste scenario en beste makkelijke bijrol van Spacey. Dat gebeurde allemaal lang voordat de acteur beschuldigd werd van seksueel ontoelaatbaar gedrag.

4. Your Name (2016) IMDb-score: 8.4

Even iets compleet anders dan Formule 1 op Viaplay. Your Name is de meest succesvolle Japanse animatiefilm aller tijden. Volg de avonturen van twee wildvreemden die ’s nachts van gedaante verwisselen.

5. For a Few Dollars More (1965) – IMDb: 8.3

Natuurlijk speelt Clint ook in deze western-klassieker. For a Few Dollars More is het middelste deel uit de trilogie waartoe ook The Good, The Bad and The Ugly behoort.

6. Scarface (1983) IMDb-score: 8.3

Een van de bekendste films uit de jaren 80. Scarface volgt de Cubaanse vluchteling Tony Montana die zich langzaam opwerkt als drugskoning van Miami. Wist je trouwens dat Al Pacino ook in een Formule 1-film speelde?

7. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) – IMDb: 8.2

Viaplay pakt rustig door met misdaadfilms. Deze Engelse misdaadfilm van regisseur Guy Ritchie wordt ook wel gezien als de voorganger van Snatch. Geniet van geweldige montage en een verrassend plot.

8. Fargo (1996) – IMDb: 8.1

Voordat de populaire serie Fargo verscheen op Netflix genoten we al van de film Fargo. Een komische misdaadfilm die zich afspeelt in een kneuterig stadje in North Dakota.

9. Platoon (1986) IMDb-score: 8.1

Charlie Sheen schittert samen met Willem Dafoe en Tom Berenger in deze keiharde oorlogsfilm van regisseur Oliver Stone. Platoon biedt een zeer rauwe representatie van het oorlogsgeweld in Vietnam.

10. Before Sunrise (1995) – IMDb: 8.1

Streamingdienst Viaplay heeft ook een zachte kant. Bovenstaande films zijn eigenlijk stuk voor stuk gewelddadig van aard. De afsluiter van deze lijst brengt balans in het geheel met een prachtig romantisch verhaal. Een Amerikaanse toerist valt als een blok voor een Franse schone die hij ontmoet tijdens een treinreis door Europa.

Geen Viaplay? Lees hier hoe je de Formule 1 ook kunt kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.