Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

5 lekkere films en series die in week 11 op Netflix verschenen

We tippen traditiegetrouw vijf films en series die afgelopen week nieuw op Netflix verschenen. Een mooi gevarieerd aanbod, waaronder een absurde Original-documentaire over de verwoede pogingen van een vrouw om haar hond Leon onsterfelijk te maken.

Een andere dikke aanrader om dit weekend nog op te zetten is Bohemian Rhapsody. Juist, de biografische film over de legendarische Engelse rockband Queen en zanger Freddie Mercury in het bijzonder.

Nieuwe films en series op Netflix in week 11

Bovenaan de lijst staat een nieuwe Marokkaan-Belgische serie, die zeer goed is ontvangen door onze zuiderburen.

1. Grond (Soil) (Original Serie)

Een jonge ondernemer zet de Marokkaans-Belgische gemeenschap compleet op z’n kop. Met zijn revolutionaire ideeën wil hij eeuwenoude Marokkaanse begraaftradities veranderen. Een tragikomedie die eerder al te zien was in België en tien nominaties ontving voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse televisie- en filmprijzen.

2. Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. (Original Documentaire)

Naast nieuwe films en series deze week ook een bijzondere Netflix-documentaire. Nooit afscheid nemen van je trouwe viervoeter, wie wil dat nou niet? Dat dacht ook een veganistische restauranthoudster in New York. Ze trouwde met een mysterieuze man die beweerde haar hond onsterfelijk te maken. Als dat geen recept is voor een geweldige miniserie. Een ongelofelijk, maar waargebeurd verhaal van dezelfde regisseur die ons Tiger King en Fyre bracht.

3. Bohemian Rhapsody (Film)

Een biografische film over de Engelse rockband Queen en in het bijzonder frontman Freddy Mercury. De Amerikaanse acteur Rami Malik zet een meesterlijke vertolking neer van Freddy. Hij brengt de authentieke maniertjes en details van deze rocklegende op grootse wijze naar het witte doek. Bohemian Rhapsody neemt je mee op reis naar wereldfaam en een van de allerbeste live optredens ooit. We hebben het natuurlijk over Live Aid (1985) in het Wembley Stadium.

4. Windfall (Original Film)

Een man besluit in te breken in het onbewoonde vakantiehuis van een rijke tech-ondernemer. Dan gaat het helemaal is. De arrogante eigenaar besluit ineens om samen met zijn vrouw vakantie te vieren in het huis. Deze Netflix-film maakt gebruik van een sterke cast. Zo word je verwend door geweldige dialogen tussen Jason Segel en vaste Netflix-acteur Jesse Plemons.

5. Adam by Eve: A Live in Animation (Original Animefilm)

We sluiten de lijst met nieuwe films en series op Netflix af met een coole Japanse animatieserie. Adam by Eve: A Live in Animation. Deze droom-, anime- én musicalfilm ineen biedt een ongekende filmervaring. Een visueel en muzikaal meesterwerk. Van het originele Bijbelse verhaal, waar de titel naar verwijst, blijft trouwens weinig over. De 58 minuten durende animatiefilm neemt je mee op een psychedelische trip. Geniet van een knotsgekke mix van muziek, animemonsters en puberproblemen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.