Alrik de Jong
Alrik de Jong Human Interest 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het geld van Elon Musk opent deuren, behalve die van Berghain in Berlijn

Kun je nog zoveel geld hebben, bij de Berlijnse club Berghain kijken ze naar heel andere eigenschappen om je wel of niet toe te laten. ‘s Werelds rijkste man Elon Musk kwam niet binnen bij deze iconische technoclub in Berlijn.

Iedereen die wel eens in Berlijn is geweest voor een wilde nacht stappen, kent het fenomeen Berghain. De club is een walhalla voor liefhebbers van techno, waar alles naar binnen kan. Tenzij je zelf niet wordt binnengelaten. Dat is veel mensen overkomen, vaak zonder duidelijke redenen.

Afgelopen weekend stond Elon Musk daar dus in de rij. Alleen dat beeld is al grappig.

Vage tweets over Peace-teken

‘s Werelds rijkste persoon is een fervent liefhebber van techno en was onlangs in Duitsland voor de opening van een Tesla-gigafactory. En als technoliefhebber ga je dan in Berlijn langs wat clubs. Logisch. Ook niet vreemd dat je het dan even bij Berghain probeert.

Maar Elon Musk is niet binnen geweest. Hij schreef er in niet al te duidelijke woorden over en deelde twee berichten over de technoclub op Twitter, allebei ver na het nachtelijke uur. Hij zou boos zijn geweest over een Peace-teken en daarom niet naar binnen zijn gegaan. Maar iedere amateurpsycholoog die het deurbeleid van de club een beetje kent, vindt dit op zijn minst verdacht.

Elon Musk ‘geweigerd’ bij Berghain in Berlijn

Vermoedelijk las je de woorden van een dronken (en wat al niet meer) Elon Musk, die net geweigerd was bij de technoclub in Berlijn. En wat doen spoiled kids als ze hun zin niet krijgen? Juist, dan komt hun ware aard boven en gaan ze in de contra-aanval. Of hij daadwerkelijk geweigerd is bij Berghain of zelf weigerde vanwege een Peace-teken moet een slimme reporter maar eens uitzoeken. Wij vermoeden, net als Twitter, het eerste. Is ook een veel leukere gedachte.

En dan was er nog een glasheldere reactie op die vage woorden van Elon Musk.

Technoclub als vanouds weer open

Berghain had het moeilijk tijdens de pandemie, moest de deuren sluiten en de toekomst was lang onzeker. Gelukkig is de iconische technoclub in Berlijn, inclusief de Panorama Bar, weer open. Bekijk hier het programma.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.