Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk onthult de eerste Tesla-gigafactory van Europa

Dat er een gigafactory van Tesla in Europa komt, is al even bekend. Stiekem hoopten we op Nederland, maar dat gaat dat niet door. Elon Musk heeft onthuld dat de fabriek in de buurt van Berlijn wordt gebouwd.

Eerder dit jaar leek de gigafactory van Tesla nabij de Nederlandse grens te komen. Volgens Nordwest Zeiting zou de fabriek in het Duitse Emden komen te staan, in de deelstaat Nedersaksen. Maar als het bij één CEO zinloos is om te speculeren, dan is het Elon Musk.

Eerste gigafactory van Europa naast het nieuwe vliegveld van Berlijn

Toegegeven, Elon Musk werd eerder dit jaar in de buurt van Emden gespot terwijl hij de omgeving verkende, maar gisteren kwam het hoge woord eruit. “?♥️? GIGA BERLIN ?♥️?”, schreef de Tesla-baas op Twitter. Een duidelijke boodschap. Later werd bekend dat de gigafactory bij het nieuwe vliegveld van Berlijn gebouwd gaat worden.

Elon Musk on Twitter

?♥️? GIGA BERLIN ?♥️?

Tesla Model Y

Niet lang daarna gooide Elon Musk er nog een onthulling uit op Twitter: “We bouwen batterijen, aandrijflijnen en voertuigen, beginnend met de Tesla Model Y”. Of populaire modellen als de Model 3 hier later ook gebouwd gaan worden, is niet bekend. Feit is dat de Model Y straks in Nederland een stuk goedkoper zal zijn, omdat de import- en vervoerskosten vervallen. Veel meer details over de gigafactory en de bouw ervan zijn nog niet bekendgemaakt.

tesla, gigafactory, berlijn, elon musk, model y
Zo zal de gigafactory er van boven ongeveer uitkomen te zien (Bron: Tesla)

Elon Musk was deze week aanwezig tijdens een awardshow, waarin de Tesla Model 3 als beste auto in zijn segment werd uitgeroepen. Daarmee werden onder meer de BMW 3 Serie en de Audi A3 verslagen. Elon Musk lichtte tijdens de awardshow toe waarom hij met de gigafactory voor Berlijn heeft gekozen. “Iedereen weet dat Duitse engineering subliem is. Dat heeft meegespeeld in de keuze voor deze locatie. We willen ook een engineering en design center in Berlijn bouwen, omdat de Duitse hoofdstad de beste kunst ter wereld heeft.”

? Check ook: Volvo onthult zijn eerste elektrische auto: de XC40 Recharge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult de eerste Tesla-gigafactory van Europa
Sluiten