Pim Jansen
Pim Jansen Sport 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

11 cynische reacties op Ronald Koeman als bondscoach: ‘Pure armoe’

Ronald Koeman keert terug als bondscoach van het Nederlands Elftal. Even hoopten we op een stunt als Pep Guardiola, maar bij zo iemand zou de KNVB niet eens durven aanbellen. Nee, in Zeist kwamen ze niet verder dan de man die Oranje verliet voor een door de pandemie en schulden geteisterd FC Barcelona.

Louis van Gaal is top als bondscoach. Je kunt van hem zeggen wat je wil, maar hij heeft een visie en maakt voetbaltechnisch logische beslissingen. Bonus: zijn originaliteit tijdens persconferenties en termen als LVG-pressing. Dat kunnen, en mogen, alleen de hele groten.

Ronald Koeman wéér bondscoach van het Nederlands Elftal

Nee, dan Ronald Koeman. Dat was vroeger je beste vriendje, die de hele dag op jouw Nintendo 8-bit speelde, totdat de buurjongen een Nintendo 16-bit kreeg. En weg was hij. Als die buurjongen dan verhuisd was, belde hij weer bij je aan. Dan wist jij wel beter, en liet je hem in de regen staan. Die ruggengraat heeft de KNVB niet.

Maar belangrijker: wat is de visie van Ronald Koeman als coach? Hoe laat hij zijn teams spelen? Welke ploeg van hem herinneren we nog om de speelstijl? We komen niet veel verder dan Graziano Pellè die het in zijn eentje deed bij Feyenoord en het slechtste FC Barcelona ooit. En maar vragen om meer spelers en respect.

Oké, wel de grondlegger van dit Oranje

Natuurlijk, hij heeft het Nederlands Elftal na het misgelopen EK 2016 en WK 2018 weer schwung gegeven. Hij is hoe je het ook wendt of keert de grondlegger van dit Oranje. Spelers hadden ineens weer zin om naar het trainingskamp van Oranje te gaan, en Frenkie de Jong kwam erbij. Dat laatste was misschien van grotere invloed dan de bondscoach zelf, maar dat terzijde. Maar laten we ook niet vergeten hoe Nederland op de valreep het EK haalde tegen Noord-Ierland. De laatste fase van Ronald Koeman werd getekend door lelijk voetbal en een hoop geluk.

Cynische reacties

Niet vreemd dat het sentiment op social media cynisch is door de aanstelling van Ronald Koeman, die na het WK 2022 in Qatar Louis van Gaal opvolgt als bondscoach. Een compilatie van de stroom aan cynische reacties op Twitter.

Bekijk in dit artikel de hilarische reacties nadat Ronald Koeman het Nederlands Elftal prompt inruilde voor FC Barcelona.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.