Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Adidas verkoopt nu voetbalschoenen met Swarovski-kristallen

Adidas heeft een uniek paar voetbalschoenen onthuld: de Predator Edge Crystal.1. De kicks zijn – zoals de naam al doet vermoeden – versierd met Swarovski-kristallen.

Veel sneakermerken, waaronder ook Adidas, zijn druk bezig met het verduurzamen van schoenen en het gebruiken van zo weinig mogelijk grondstoffen. Bij deze uitvoering maakt het merk zich daar minder druk om. De voetbalschoenen zijn versierd met bling-bling. De kristallen van Swarovski worden weliswaar synthetisch gemaakt en komen niet uit een schimmige mijn, maar onnodig is de glimmende opsmuk wel.

Adidas Predator Edge Crystal.1

De Swarovski-kristallen op de voetbalschoenen hebben enkel een designfunctie, voor de voetballer die met wat extra bling wil opvallen. Daarvan heb je er vast wel een paar in je team rondlopen.

Adidas predator, voetbalschoenen, Swarovski kristallen
(Afbeelding: Adidas) (Afbeelding: Adidas)

De drie Adidas-strepen zijn vervaardigd van Swarovski en de vorm en kleur van de kristallen komen tevens terug in de zool, noppen en het design van de neus. Naast de zilveren accenten is de Predator Edge Crystal.1 vormgeven met de kleuren ‘Focus Olive’ en ‘Magic Lime’. De combinatie zorgt voor een uniek en opvallend design.

Voetbalschoenen ook zonder Swarovski-kristallen te koop

Voor voetballers die minder willen opvallen, en liever niet met Swarovski-kristallen op hun schoenen lopen, is er ook de normale versie van de Adidas Predator Edge. 1. Deze voetbalschoenen hebben dezelfde features als de ‘kicks’ met Swarovski-kristallen.

(Afbeelding: Adidas)

Zo bestaat het bovenwerk uit vier afzonderlijk geribbelde stukken. Dit moet zorgen voor een betere balcontrole tijdens bijvoorbeeld het dribbelen en meer effect tijdens het schieten. Daarbij is de boord van de schoen gemaakt van een flexibele stof. Deze stof maakt het aan- en uittrekken van de Adidas Predator Edge makkelijk en zorgt ervoor dat de voetbalschoenen weinig wegen.

Nu te koop

Voor de ‘normale’ schoen betaal je 220 euro. Voor de voetbalschoenen met Swarovski-kristallen vraagt Adidas 330 euro. De Adidas Predator Edge Crystal.1 is een limited edition, maar hoeveel paren er gemaakt worden, laat de fabrikant niet weten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.