Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze elektrische occasion kun je levenslang gratis laden

Steeds meer mensen stappen over op elektrische auto’s. Leuk, maar al die laadpaalsessies kosten – net als tanken met een brandstofauto – behoorlijk wat geld. Dat hoeft niet zo te zijn. Met deze elektrische occasion mag je namelijk levenslang gratis laden.

En nee, het is geen aftands oud barrel. Die zijn op de EV-markt sowieso nog niet echt te vinden. Het gaat om een Tesla. Elon Musk beloofde de eerste kopers van een Tesla Model S en Model X dat zij eeuwig gratis mochten laden. Wist je trouwens dat die modelnamen een geheime boodschap bevatten?

Levenslang gratis laden met deze elektrische occasion

Er is wel een aantal regels aan verbonden. Zo gelden de gratis laadbeurten alleen bij het laadnetwerk van Tesla. Op zich geen punt, want die zijn er genoeg. Nederland telt 39 snellaadstations van het merk met in totaal meer dan 650 laadpalen. Bovendien gaat laden bij de superchargers van het EV-merk in een handomdraai.

Deze occasion biedt extreme luxe voor minder dan 5.000 euro

Het aanbod van Elon Musk geldt overigens niet voor alle Model S en Model X-rijders. De auto’s moesten voor 15 januari 2017 zijn besteld en voor 15 april 2017 geleverd. Is dat het geval, dan kun je levenslang gratis je elektrische auto laden bij de superchargers van Tesla. Dat kost de automaker tientallen miljoenen per jaar.

occasions elektrische occasion gratis laden laadpaal supercharging tesla model s x
Een ouder Tesla Model S-exemplaar, te herkennen aan de karperachtige grille. (Afbeelding: Unsplash)

Koop echter niet direct de eerste de beste Tesla Model S-occasion van vóór 2017. De aanbieding vervalt namelijk bij tweedehands modellen die door Tesla zelf te koop worden aangeboden. Daarnaast is het verstandig om voor de zekerheid bij Tesla zelf te checken of de occasion die je op het oog hebt in aanmerking komt voor gratis superchargen. Als elektrische occasion worden de Tesla’s met een bouwjaar vóór 2017 aangeboden voor ongeveer de 40.000 euro.

Gratis je elektrische auto laden bij de Lidl

Lidl bood even uitkomst voor EV-rijders zonder Tesla. De supermarktketen wil maar al te graag dat je voor je boter, brood en hagelslag bij Lidl binnenloopt. Daarom heeft de winkel bij meerdere filialen enkele (snel)laders geplaatst, waar jij je elektrische auto tot voor kort gratis mocht opladen. Dit geintje werd Lidl echter iets te duur toen de energieprijzen stegen en dus heeft de supermarktketen de stekker eruit getrokken.

Deze occasion met V10 en 720 pk is goedkoper dan een Polo

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.