Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans roepen op tot boycot na gerucht over releasedatum GTA 6

De releasedatum van Grand Theft Auto 6 is nog in nevelen gehuld. Toch kan er op basis van recentelijk verschenen documenten een aardige inschatting gemaakt worden. Fans zijn echter niet blij met de uitkomst en roepen op om GTA 5 te boycotten.

In de gelekte documenten van TakeTwo interactive, de ontwikkelaar van de Grand Theft Auto games, wordt niet letterlijk een releasedatum genoemd. Wat er wel in staat is dat het bedrijf een 14% procent groei verwacht in aanloop naar 2024. Volgens analisten kan dat maar één ding betekenen, en dat is dat er in dat jaar een grote release op de planning staat.

GTA 6 laat nog even op zich wachten

Volgens analist Stephen Totilo zijn er maar een handvol titels die een bedrijf het vertrouwen geven om zulke cijfers te verwachten. Ook hij denkt dat we in 2024 minimaal één bekende Rockstar game (mogelijk Grand Theft Auto 6) kunnen verwachten. Dit ligt in lijn met wat kenners zoals Jason Schreier en Tom Henderson voorspelden.

Deze voorspelling komt echter niet overeen met verhalen die eerder rondzongen. Volgens die voorspellingen moet Grand Theft Auto 6 ergens in 2023 gaan verschijnen. Dat lijkt gezien de nieuwe cijfers echter een stuk minder waarschijnlijk. Dit tot grote teleurstelling en frustratie van de fans.

Grand Theft Auto 5 wordt te veel uitgemolken

Het gat tussen nieuwe delen in de Grand Theft Auto wordt steeds groter. In de begindagen van de serie verscheen er iedere twee jaar een nieuwe game. In sommige gevallen zelfs jaarlijks. Dit liep vervolgens op naar vier jaar. Tussen Grand Theft Auto 4 en het meest recente deel (GTA 5) zat zelfs vijf jaar.

Die lijn wordt nu doorgetrokken, en niet zo’n beetje ook. Als de geruchten kloppen, dan zit er straks meer dan tien jaar tussen GTA 5 en Grand Theft Auto 6. Dit heeft ervoor gezorgd dat fans zich steeds vaker uitspreken tegen Rockstar. Volgens hen is het bedrijf veel te druk met het uitmelken van Grand Theft Auto 5.

Fans roepen op tot boycot

GTA 5 is zonder twijfel één van de grootste successen ooit in de videogame geschiedenis. De game, die in 2013 verscheen, is inmiddels op drie generaties consoles verschenen. In totaal zijn er al meer dan 150 miljoen kopieën verkocht en staat de omzet op zo’n 5 miljard dollar. Ongekende cijfers, maar over een opvolger is nog niks bekend.

GTA 6 krijgt mogelijk ultieme upgrade waar gamers al jaren op wachten

Fans roepen dan ook op om GTA 5 te boycotten totdat Rockstar meer openheid geeft over de toekomst. Ze zijn klaar met de radiostilte en willen na tien jaar wel eens horen wanneer ze Grand Theft Auto 6 kunnen verwachten. Of dit effect gaat hebben is uiteraard nog maar de vraag.

Grand Theft Auto 6 is een hel

Er is daarnaast ook een goede kans dat de fans ernaast zitten. Eind vorig jaar verschenen berichten dat er hard gewerkt wordt aan GTA 6, maar dat dit alles behalve soepel verloopt. De ontwikkeling is volgens ingewijden een ware hel. Wat er precies aan de hand is, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.