Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-tip: indrukwekkende 9/11-film met Benedict Cumberbatch nu te zien

Op Netflix vond je al verschillende documentaires over 9/11, en daar is nu ook een indrukwekkende film bijgekomen. Het aangrijpende The Mauritanian richt zich echter niet op de slachtoffers en helden, maar juist op de dader. Althans, de beoogde dader.

The Mauritanian was in de zomer van 2021 in de bioscoop te zien. Deze indrukwekkende drama film met Marvel-ster Benedict Cumberbatch en Jodie Foster werd toen goed ontvangen. Zo krijgt The Mauritanian op Rotten Tomatoes het label ‘certified fresh’. De film is volgens recensenten niet perfect, maar steekt over het algemeen goed in elkaar en het verhaal is zeer indrukwekkend.

Indrukwekkende 9/11-film

In The Mauritanian staan de aanslagen van 9/11 centraal. We hebben het dan niet zozeer over de ramp zelf, maar over de nasleep. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi. Dit is één van de mannen die verantwoordelijk werd gehouden voor de verschrikkelijke aanslagen. Zonder enige vorm van rechtspraak gooide de Amerikaanse regering hem in de verschrikkelijke Guantanamo Bay gevangenis.

Zonder eerlijk proces belandt Mohamedou Ouid Slahi in een uitzichtloze situatie. Toch staat hij er niet alleen voor. De idealistische advocaat Nancy Hollander (gespeeld door Jodie Foster) besluit zich in de zaak te verdiepen. Ze gelooft het verhaal van Mohamedou en doet er alles aan om het recht te laten zegevieren. Makkelijk gaat dat echter niet, want in de ogen van veel mensen is hij mede-verantwoordelijk voor 9/11. Kan deze ogenschijnlijke onmogelijke zaak gewonnen worden?

The Mauritian op Netflix

Dit indrukwekkende en waargebeurde verhaal is zeker de moeite waard. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan is dit het juiste moment. The Mauritanian staat namelijk sinds kort voor je klaar op Netflix.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer mooi op Netflix, check dan zeker even dit lijstje. Hierop vind je geen nieuwkomers, maar films die in de aankomende dagen gaan verdwijnen. Het is dus je laatste kans om ze via Netflix te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.