Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Ziggo-klanten voelen zich misleid na bekendmaking Viaplay-prijzen

Eerder deze week maakten Ziggo en KPN bekend welke prijs zij gaan hanteren voor een abonnement op Viaplay. Beide providers kwamen met verschillende acties, maar waren ook onduidelijk. Vooral Ziggo-abonnees zijn daar boos over en voelen zich misleid.

Ziggo trapte af met een kortingsactie voor hun klanten. Zodra Viaplay beschikbaar komt in Nederland (1 maart) kunnen Ziggo-abonnees een abonnement afsluiten met korting. Deze houdt in dat je voor de eerste vier maanden Viaplay slechts 20 euro betaalt. Vervolgens zou het bedrag verhoogd worden naar 9,99 euro per maand.

Ziggo klanten voelen zich misleid

Dat is aanzienlijk goedkoper dan rechtstreeks een abonnement afsluiten bij Viaplay. In dat geval betaal je 13,99 euro per maand. Ziggo-klanten leken een goede deal te krijgen, maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn. Wie wat verder rond klikt op de site van Ziggo ziet dat er verschillende abonnementsprijzen worden gecommuniceerd.

Klanten vroegen om opheldering en kregen die ook, maar daar werden ze niet gelukkig van. De boodschap van Ziggo: “Bij Ziggo betaal je 9,99 per maand voor Viaplay tot 1 augustus. Daarna ga je de reguliere prijs van 13,99 euro per maand betalen. Als extra introductieaanbieding hebben we voor Ziggo klanten de eerste 4 maanden voor 20 euro“.

Formule kijken via Viaplay

De verwachte vaste prijs van 9,99 euro per maand blijkt dus een tijdelijke prijs, die ook nog eens overlapt met de introdcutiekorting. Daarnaast is inmiddels duidelijk dat er ook geen combinatiekorting is. Klanten die ook een abonnement hebben bij Vodafone kunnen een extra zenderpakket uitkiezen. Helaas staat Viaplay (net als ESPN) niet in dat rijtje.

Goedkoper Formule 1 kijken: kun je een Viaplay-account delen?

Voor de hoogste korting moet je dan ook bij KPN zijn. Bij deze provider is het zelfs mogelijk om een jaar lang gratis Formule 1 te kijken via Viaplay. Meer daarover, lees je hier. Ben je op zoek naar een andere manier om Max Verstappen te volgens? Check dan hier de beste (en gratis) Viaplay alternatieven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.