Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 20 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

GTA 6 krijgt mogelijk ultieme upgrade waar gamers al jaren op wachten

Grand Theft Auto is zonder enige twijfel de bekendste en meest succesvolle game-serie ooit. Voor veel gamers is dit het summum, maar dat betekent niet er geen wensen meer zijn. Al jarenlang zijn er bepaalde dingen die we met z’n allen graag zouden zien in het nieuwste deel. Nu lijkt het er toch sterk op dat één daarvan (en misschien wel de belangrijkste) in GTA 6 gaat komen.

Rockstar Games doet er alles aan om zo veel mogelijk geheim te houden. Toch moet je soms een tipje van de sluier oplichten, bijvoorbeeld als je op zoek moet naar nieuwe werknemers. Vacatures geven vaak een eerste blik in een game en voorspellen wat we kunnen verwachten. Zo kwam er onlangs een oproep voor een VFX Artist voorbij op de site en het lijkt erop dat deze voor GTA 6 bedoeld is.

Vacature verraadt langverwachte upgrade

In de vacature wordt Grand Theft Auto 6 niet bij naam genoemd, maar in de verdere omschrijving lijkt het wel degelijk om deze game te gaan. Zo staat er dat je als VFX Artist gaat proberen om extra leven te geven aan de omgeving, karakters, wapens, voertuigen en meer. Zoals gezegd wordt GTA 6 niet bij naam genoemd, en zou het dus ook een andere game kunnen zijn.

Toch gaan velen er vanuit dat deze VFX Artist ook aan Grand Theft Auto 6 gaat werken. Dat is goed nieuws voor de fans, want er staat nog iets interessants in de vacature. Naast het werken aan details zoals insecten die rond de speler hangen en regen die van de daken drupt, gaat de VFX Artist zich ook bezighouden met andere zaken. Grotere zaken zoals grootschalige vernietiging waaronder ook wolkenkrabbers die in elkaar storten.

Gebouwen slopen in GTA 6

Het feit dat er er wolkenkrabbers in de game zitten, is ook een hint dat het waarschijnlijk om GTA 6 gaat. Belangrijker is echter dat deze dus in elkaar kunnen zakken. Fans van de serie roepen al jaren om omgevingen die kapot kunnen. Wanneer je in Grand Theft Auto 5 een gebouw bestookt met een raketwerper gebeurt er niks, maar dat kan in GTA 6 dus eindelijk gaan veranderen.

Eindelijk écht GTA 6-nieuws: grote gamejournalist bevestigt plannen

Dit zou maar zo de grootste upgrade in jaren kunnen worden, maar het kan ook enigszins gaan tegenvallen. Zo zou het ook kunnen gaan om een cutscene of onderdeel van een missie. Er gaan dan wel grote vernietigingen plaatsvinden, maar als speler kun je niet zelf bepalen wat er plat moet.

Meer over de nieuwe Grand Theft Auto

Voorlopig zal het in ieder geval bij speculeren blijven. Rockstar Games heeft net aangekondigd dat er een Grand Theft Auto Trilogy gaat verschijnen. Deze game krijgt nu alle aandacht, dus Rockstar Games zal nog wel even wachten met de eerste onthulling van GTA 6. Dit betekent echter niet dat er geen nieuws naar buiten komt, zo was er onlangs nog een flink lek waardoor er een hoop informatie naar buiten kwam.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.