Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA 6 wordt maar niet aangekondigd: dit is de mogelijke oorzaak

Het is inmiddels meer dan acht jaar geleden dat Grand Theft Auto 5 voor het eerst verscheen. Sindsdien is de game meerdere malen opgepoetst en opnieuw uitgegeven. Aardige zoethoudertjes, maar de fans zijn nu wel toe aan een nieuw deel. Toch is het nog steeds akelig stil rondom GTA 6. Wat is er aan de hand?

Als we naar de geschiedenis kijken, hadden we nu wel een keer een aankondiging kunnen verwachten. Voorheen kwam er iedere paar jaar wel een nieuwe GTA-game op de markt. De langste pauze tussen delen was vijf jaar. Dit was tussen de twee meest recente games: Grand Theft Auto 4 en 5. De laatste verscheen in 2013. Je zou zeggen dat het inmiddels wel eens tijd is voor een opvolger.

GTA 6 bevindt zich in development hell

Dat GTA 6 er uiteindelijk gaat komen, staat wel vast. Hoewel Rockstar Games en Take Two de kaken stevig op elkaar houden, is het nagenoeg zeker dat de game de game in ontwikkeling is. Helaas schijnt die ontwikkeling echter verre van soepel te verlopen. Althans als we Chris Liberty van het Franse Rockstar Mag mogen geloven.

Volgens zijn bronnen bevindt GTA 6 zich momenteel in ‘development hell’. Rockstar legt de lat, zoals we inmiddels gewend zijn, enorm hoog en dat heeft gevolgen. GTA 6 schijnt het meest chaotische Rockstar project ooit te zijn. Zo is het verhaal van de game naar verluidt al meerdere malen herschreven, en heeft dit zelfs geleid tot het vertrek van een grote naam.

Te ambitieus?

Medeoprichter Dan Houser vertrok begin 2020 bij Rockstar Games. Hij was op dat moment al een jaar met verlengd verlof, maar waarom was niet duidelijk. Volgens sommigen heeft zijn vertrek te maken met de ontwikkeling van GTA 6. Zo zou hij het er niet mee eens zijn geweest dat het verhaal al meerdere malen is herschreven.

GTA 6 krijgt mogelijk ultieme upgrade waar gamers al jaren op wachten

Wat het verhaal in GTA 6 gaat worden, is nog gissen. Volgens Chris Liberty zijn de ambities van Rockstar Games hoog. Zo gaat het gerucht dat Grand Theft Auto 6 zich in twee tijdsperioden gaat afspelen. Dit zou verklaren waarom de ontwikkeling zo moeizaam verloopt. Er zouden in dat geval namelijk twee werelden gecreëerd moeten worden.

Wachten op Grand Theft Auto 6

Uiteraard moeten we deze berichten wel met een korreltje zout blijven nemen. Het gaat om geruchten en onduidelijke bronnen. Dat de ontwikkeling van GTA 6 niet soepel loopt is gezien de lange radiostilte een plausibele aanname, maar zeker weten doen we het absoluut niet. Wie weet krijgen we na de release van GTA Trilogy straks opeens de eerste beelden van Grand Theft Auto 6 te zien. De tijd zal het leren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.