Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rockstar onthult nieuwe GTA-trilogie voor PC, Playstation, Xbox en Switch

De kogel is eindelijk door de kerk. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition komt er echt aan, zo heeft Rockstar Games aangekondigd.

Terwijl we door alle geruchten rondom GTA 6 heen waadden, dook onlangs opeens het nieuws op dat Rockstar Games eerst een andere verrassing voor fans klaar heeft staan.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition

De ontwikkelaar duikt namelijk op de eeuwige remasters-trend door Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas in een nieuw jasje te steken. Dat wisten de betrouwbare journalisten van Kotaku te melden.

Maar ja, het blijft GTA, dus er wordt een hoop onzin verspreid en de speculatie houdt niet op. Gelukkig heeft Rockstar Games afgelopen vrijdag het nieuws zelf ook bevestigd.

We gaan terug naar San Andreas! Onder andere, uiteraard. De drie klassiekers komen terug in een pakketje genaamd Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition.

Nintendo Switch en mysteries

Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De remasters komen dit jaar nog naar de PC, Playstation, Xbox en zelfs de Nintendo Switch. Lekker op de bank met je Switch rond scheuren, hopelijk met de nostalgische originele soundtracks, wat wil je nog meer?

Later zullen ook iOS en Android volgen, maar pas ergens in de eerste helft van 2022.

Helaas blijft het bij die informatie. Hoeveel Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition gaat kosten, wanneer de game überhaupt exact uit gaat komen en op welke manieren Rockstar de games precies een facelift heeft gegeven, is allemaal nog een mysterie.

Klassieke look and feel

Het bedrijf zegt enkel dat elk van de games “over de hele linie upgrades heeft gekregen, inclusief grafische verbeteringen en moderne gameplay-verbeteringen.” Verwacht echter geen hypermoderne graphics, want Rockstar is trouw gebleven aan “de klassieke look en feel van de originelen” zoals ze werden gepresenteerd op PS2.

Qua gameplay krijgen hopelijk mechanics zoals het schieten en rijden in auto’s een subtiele upgrade. Dat zijn de dingen waar je toch tegenaan loopt als je oude games weer gaat herspelen, gezien moderne games daar toch soepeler mee omgaan.

Antwoorden

Maar goed, we gaan snel het antwoord krijgen op al die vragen. Rockstar Games heeft namelijk ook bekendgemaakt dat we ergens in de komende weken meer te horen gaan krijgen.

Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.