Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals slaan brug tussen Marvel Phase 3 en 4 in nieuwe trailer

Er is een nieuwe trailer gedeeld van Eternals, de nieuwe Marvel-film met Salma Hayek, Angelina Jolie, Richard Madden en nog een blik A-sterren. ‘Change’ heet de teaser.

“Het einde was pas het begin”, luidt het onderschrift in de nieuwe trailer van 30 seconden.

Change: de nieuwe trailer van Eternals

Ajak, het personage dat door Salma Hakyek wordt gespeeld, slaat een brug tussen Marvel Phase 3 en Phase 4. Ze blikt terug op de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Ook herinnert ze de kijker eraan hoe Thanos, zelf van origine behorend tot het ras Eternals, met een knip in de vinger de halve wereldbevolking liet verdwijnen, voordat de Avengers die weer terugbracht.

“De mensheid geloofde ooit dat we goden waren. Met wat deze planeet nu onder ogen ziet, zullen ze weer geloven”, zegt Ajak, een van de buitenaardse superhelden in de nieuwe Marvel-film. De trailer eindigt met Ikaris (Richard Madden), die “Eternals assemble” roept en Thena (Angelina Jolie), die “We fight” zegt. Inderdaad, verwijzend naar eerdere momenten uit The Avengers-films.

Wie zijn deze ‘nieuwe’ superhelden van Marvel?

Wie of wat zijn de Eternals eigenlijk? Om te beginnen heb je de Celestials, kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten. Zij ontfermen zich over verschillende planeten, waaronder de aarde. Miljoenen jaren geleden creëerden ze zowel de Eternals als de Deviants. Tevens danken alle hedendaagse superhelden hun krachten min of meer aan de experimenten die de Celestials destijds uitvoerden.

De Eternals zijn onsterfelijk, leven al duizenden jaren in het geheim tussen mensen op de aarde en worden eens in de zoveelduizend jaar wakker om de aarde te redden. Ze hebben hun eigen superkrachten, maar de gemeenschappelijke kracht is hun Uni-Mind, waarmee ze op afstand gezamenlijk beslissingen kunnen maken. Deviants zijn monsterlijke wezens die kort gezegd de aarde proberen te veroveren. Uiteraard zijn er ook mensen op deze planeet, die er zoals gewoonlijk een rommeltje van maken.

Bekijk ook de 71 easter eggs die verstopt zitten in de eerste trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.