Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Timothée Chalamet onthult eerste beelden Willy Wonka

Timothée Chalamet heeft de eerste foto’s gedeeld van zijn versie van Willy Wonka. Hij gaat de iconische rol vertolken in een prequel-film genaamd Wonka.

Bij Willy Wonka denk je waarschijnlijk meteen aan Gene Wilder of Johnny Depp, die het personage uit Sjakie en de Chocoladefabriek speelden in de adaptaties uit respectievelijk 1971 en 2005.

Willy Wonka en Roald Dahl

De versie met Johnny Depp was niet al te best. Wat dat betreft is de film uit 1971 de echte klassieker, maar toch was Roald Dahl allesbehalve tevreden met die adaptatie.

Sterker nog, hij vond de Wonka van Gene Wilder veel te pretentieus. De Wonka die je uiteindelijk in de film te zien kreeg was totaal niet zoals de schrijver zijn eigen personage voor zich zag. Dahl wilde zelfs een andere acteur casten, maar uiteindelijk is het toch Wilder geworden.

Dahl is in 1990 overleden, dus we zullen er nooit achterkomen wat hij vindt van de nieuwste versie van Willy Wonka. Niemand minder dan Timothée Chalamet gaat de rol namelijk spelen in de derde bioscoopfilm over het personage.

Prequel-film met Timothée Chalamet

Hij speelt de hoofdrol in Wonka, een prequel-film die zich dus afspeelt voor Sjakie en de Chocoladefabriek, met een jonge Willy Wonka. De regie is in handen van Paul King, die met Paddington twee fantastische films voor het hele gezin afleverde. Sterker nog, eentje werd zelfs even de beste film aller tijden op Rotten Tomatoes.

Als iemand dus kan bewijzen dat Wonka wél goed verfilmd kan worden, dan is het King. Wonka, zoals de film gaat heten, komt pas in maart 2023 naar de bioscoop. Afgelopen mei werd al aangekondigd dat Chalamet de rol gaat vertolken, en de productie is onlangs van start gegaan.

Naast Chalamet bestaat de cast van Winka onder andere uit Keegan Michael-Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson en Olivia Colman. Het verdere plot wordt nog geheim gehouden, maar het is zeker dat de film Willy Wonka’s oorsprong en avonturen zal onderzoeken van voordat hij zijn wereldberoemde chocoladefabriek opende.

Eerste foto’s op Instagram

2023 is nog ver weg, maar toch heeft Timothée Chalamet al een eerste voorproefje op Instagram gedeeld. Daar plaatste hij namelijk de allereerste foto’s van zijn versie van Willy Wonka.

De hoed en de wandelstok maken hem direct herkenbaar als Wonka, maar verder is de outfit vrij klassiek en subtiel. Het is geen overdreven gestileerd of controversieel kostuum, dat direct opvalt.

Voorlopig blijft het bij deze foto’s, dus het is nog veel te vroeg om een oordeel te vellen. En ach, als ook Wonka tegenvalt, dan hebben we altijd nog het peperdure cinematic universe rondom de boeken van Dahl dat Netflix aan het opzetten is. Daar hoort ook een animatieserie met Willy Wonka bij, gemaakt door Taika Waititi (Thor: Love and Thunder).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.