Felix Decavel
Felix Decavel Games 10 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste Android-games die je vroeger op je PC speelde

Wil je het gouden tijdperk van PC-gaming opnieuw beleven? Je hoeft gelukkig geen Windows XP te installeren om helemaal retro te gaan. Dit zijn de tien beste Android-games die je nu op je smartphone kan spelen. GTA inbegrepen.

Waarschuwing: bij het lezen van dit artikel zal je opgezweept raken door een zweem van nostalgie. Maar dankzij deze Android-games kan je met je duimen het verleden bijna aanraken.

De 10 beste Android-games: van GTA tot Star Wars

Ondanks de intussen beruchte hack, lijkt het wel eeuwen te duren voor we ook maar een kruimel nieuws krijgen over GTA 6. De CEO van Rockstar gaf onlangs wel een broodnodige update. Dan maar de klassiekers spelen op je smartphone. Onder alle tien Android-games op het lijstje hangen de prijskaartjes en een link naar de Google Play Store zodat je meteen twintig jaar terug in de tijd kan gaan.

GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas

Neem het niet van ons aan, maar zoals je in het Youtube-filmpje hierboven kan zien, is de gameplay van de GTA-trilogy gewoon beter op je smartphone. Mochten de toetsen op het scherm vervelend zijn, kun je ook een PlayStation of Xbox-controller aansluiten om de Android-games te spelen.

Max Payne

Naast GTA nóg een Rockstar-titel op dit lijstje. De legendarische third person shooter Max Payne ziet er in de Android-game remake veel beter uit dan destijds op Windows XP. En voor deze prijs kan je eigenlijk alleen maar raak schieten.

Doom & Doom II

Deze iconische shooter is in tegenstelling tot popular belief niet de eerste FPS-game aller tijden. Maar wel nog steeds één van de beste. En zeker wat Android-games betreft.

Rome: Total War

Verover de wereld in het tijdperk van het Romeinse Rijk. Een keertje iets anders dan onschuldige mensen neerknallen in GTA (gelukkig hadden ze nog geen geweren in het Oude Rome). De gouden standaard van het strategy-genre en een klassieke parel onder de Android-games.

Star Wars: Knights of the Old Republic I & II

  • Star Wars Knights of the Old Republic: 9,99 euro
  • Star Wars Knights of the Old Republic II: 14,99 euro

Als de GTA-trilogy naar je zin toch te weinig RPG-elementen bevat, moet je Star Wars: Knights of the Old Republic misschien eens uitproberen. Van alle Android-games op dit lijstje heeft KOTR waarschijnlijk de grootste nog bestaande following. Een absolute cultklassieker. Voor slechts een tientje ben je uren zoet.

RollerCoaster Tycoon Classic

Ook al houden we stiekem van het gratuite geweld in GTA, moet er ook af en toe een lach vanaf kunnen. Met RollerCoaster Tycoon op je smartphone zit je in ieder geval gebakken. Door naar je eigen pretpark af te zakken, maak je veruit één van de beste nostalgie-trips die met Android-games mogelijk zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.