Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix tovert flop om tot meest bekeken serie wereldwijd

Het vliegtuig stortte bijna genadeloos de afgrond in, tot Netflix besloot het brandend wrak naar nieuwe hoogtes te tillen. Toen het derde seizoen eindigde met een gigantische cliffhanger, vond studiobaas NBC er niets beters op dan de serie finaal over de rand te duwen. Nu is Manifest de best bekeken Netflix-serie wereldwijd.

Er was nog maar één seizoen nodig om het verhaal af te maken. En ondanks de tegenvallende kijkcijfers was er toch hoop dat Manifest een waardige laatste landing zou maken. Tot NBC de stekker uit het project trok. Fans voelden zich in de kou gezet en waren woedend maar Netflix bracht redding en vernieuwde de serie voor een laatste seizoen. En daar zal de streamingdienst geen seconde spijt van hebben gehad.

Ook in Nederland staat Manifest al een week lang op het hoogste schavotje.

Manifest: de meest bekeken Netflix-serie wereldwijd

In Manifest volg je Montego Air-vlucht 828 van Jamaica naar New York, waarin de passagiers een korte periode van zware turbulentie ervaren. Na de landing horen de passagiers en bemanning van NSA-directeur Robert Vance dat er meer dan vijf en een half jaar is verstreken tussen het opstijgen en het landen van de vlucht.

Gedurende deze tijd gingen nabestaanden ervan uit dat ze dood waren. Terwijl ze zichzelf opnieuw integreren in de huidige samenleving, ontdekken de passagiers en bemanning dat niets meer is zoals het vroeger was. Ook ervaren ze sturende stemmen en visies, die gebeurtenissen vertegenwoordigen die nog moeten plaatsvinden.

Als je de gerecyclede Netflix-serie nog nooit hebt bekeken, bereid je dan maar al voor op een weekendje binnen blijven. De herfst is bovendien volop begonnen, dus geen beter moment om Manifest in één ruk te bingen. Overigens is het niet de enige vliegtuigramp op het streamingplatform. Ken je Keep Breathing al?

Hoe dan ook hebben we allen blijkbaar een morbide smaak wat series betreft. Eerder lag Monster: the Jeffrey Dahmer Story ook al op recordkoers en werd de serie in no-time meer dan een half miljoen uur gestreamd. Zo’n vaart loopt het echter nog niet voor Manifest.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.