Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit survivaldrama op Netflix is de best bekeken serie van nu

Netflix is een hitserie rijker, en weer eentje over een vliegtuigcrash. Niet Stranger Things of Virgin River, maar Keep Breathing is de best bekeken serie van dit moment.

Series over vliegtuigcrashes doen het blijkbaar goed en dat heeft niks met de chaos op Schiphol te maken. Begin dit jaar was Manifest namelijk al een tijd lang de best bekeken serie op Netflix. Manifest is overigens sciencefiction. Blijf je meer bij de realiteit, dan past Keep Breathing wellicht beter in jouw kijklijst.

Keep Breathing op Netflix

De serie is een survivaldrama over de jongedame Liv, die als enige een vliegtuigcrash overleeft. In de Canadese wildernis, waar het vliegtuig is neergestort, moet ze tegen de elementen en haar innerlijke demonen strijden om in leven te blijven.

Keep Breathing is een miniserie met één seizoen van 12 afleveringen, die op 28 juli tegelijk op Netflix verschenen. De hoofdrol in de beste bekeken serie van dit moment wordt vertolkt door Melissa Barrera, een Mexicaanse zangeres en actrice. Je kent haar misschien als Samantha ‘Sam’ Carpenter uit Scream (2022).

Best bekeken serie wereldwijd van nu

In zo’n beetje alle landen staat de Netflix-serie op plaats 1 of 2 op de lijst met best bekeken series. In Nederland wordt op dit moment alleen Virgin River beter bekeken dan Keep Breathing. Bekijk het volledige overzicht op de filmdatawebsite Flixpatrol.

keep breathing, best bekeken netflix serie, hit,vliegtuigcrash, survival
Melissa Barrera als Liv in Keep Breathing (Afbeelding: Netflix)

Wat zeggen de recensenten over de best bekeken Netflix-serie van dit moment? Nou, op Rotten Tomatoes niet veel goeds. De score op de Tomatometer is 47% en het publiek is met 38% nog negatiever. IMDb is wat positiever over Keep Breathing, maar met een 5,3 scoort ook hier het survivaldrama een onvoldoende. Ach, als de massa er naar kijkt, dan is het altijd even het proberen waard toch?

Lees ook meer over The Umbrella Academy, de Netflix-serie die het onlangs voor elkaar kreeg Stranger Things en Peaky Blinders van de troon te stoten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.