Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Netflix-serie stoot Stranger Things en Peaky Blinders van de troon

Seizoen 3 van The Umbrella Academy staat op Netflix, en Original is in één klap de best bekeken serie wereldwijd. Ook in Nederland stoot deze show zowel Stranger Things als Peaky Blinders van de troon.

Als je het even niet meer weet op Netflix, volg je gewoon de massa. Als er zoveel mensen naar een film of serie, moet die ergens wel goed zijn. Tijd voor superhelden buiten de universa van Marvel en DC.

The Umbrella Academy seizoen 3 op Netflix

The Umbrella Academy is een Netflix-serie die is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Gerard Way. Het verhaal speelt zich af in een universum waar 43 vrouwen over de hele wereld tegelijkertijd op 1 oktober 1989 om 12.00 uur bevallen. Dit ondanks dat geen van hen enig teken van zwangerschap vertoonde totdat de bevalling begon. Zeven van de kinderen worden geadopteerd door de excentrieke miljardair Sir Reginald Hargreeves en omgevormd tot een superheldenteam, dat hij ‘The Umbrella Academy’ noemt.

We gaan niet te veel spoilers delen, maar in The Umbrella Academy seizoen 3 gaat het er harder aan toe dan ooit. Je krijgt een clash te zien met een alternatieve versie van de superheldengroep, Sparrow Academy genaamd.

Stranger Things en Peaky Blinders van de troon

Seizoen 3 van The Umbrella Academy stoot Stranger Things seizoen 4 en Peaky Blinders seizoen 6 van de troon op Netflix. Op een uitzondering na is het eigenlijk in alle landen de best bekeken serie van nu. Bekijk hier het volledige overzicht van filmdatawebsite Flixpatrol.

Een nuance is natuurlijk wel dat de nieuwe seizoenen van Stranger Things en Peaky Blinders al een paar weken te zien zijn op Netflix. De piek daarvan is wel voorbij. Neemt niet weg dat het massaal bekeken The Umbrella Academy een absolute aanrader is voor liefhebbers van fantasy en superhelden. Niet voor niets is de show alom bejubeld. Zo werd de productie van NBC Universal Television, Distribution en Netflix zes keer genomineerd voor een Emmy Award.

Check welke films en er verder nog bijkomen in juni en juli. Dat wordt lekker binnenblijven tijdens de hittegolven van deze zomer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.