Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

6 James Bond-auto’s uit No Time to Die voor megabedrag te koop

Veilinghuis Christie’s viert het 60-jarig bestaan van de James Bond-films en verkoopt oude auto’s uit de films. De opbrengst wordt gedoneerd aan 45 goede doelen.

De veiling beslaat niet alleen auto’s die een rol hadden in de film. Ook is er een Defender te koop met chassisnummer ‘007’. Daarbij worden horloges, een boot, verschillende kostuums en nog veel meer items geveild.

No Time to Die-auto’s te koop

De auto’s die worden aangeboden, en gebruikt zijn in de film, hadden elk een rol in No Time to Die. Dit is de laatste James Bond-film met Daniel Craig, die in 2021 uitkwam.

1. Aston Martin DB5

Deze Aston Martin DB5 diende als stuntauto in de film No Time to Die en is geen originele auto van het Britse sportwagenmerk. De GT is een replica.

(Afbeelding: Christie’s)

Desondanks ligt er wel een 3.2 liter zes-in-lijn onder de motorkap. Dat de auto ook daadwerkelijk gebruikt is in de film is te zien aan de bekraste zijkant. De verwachte opbrengst voor de auto ligt tussen de 1,5 en 2 miljoen pond.

2. Land Rover Defender 110

Ook de Land Rover Defender 110 die wordt aangeboden is gebruikt als stuntauto. De modder zit zelfs nog op de bumpers. Dit is de Defender met chassisnummer: SALEA7BU5L2C00007.

(Afbeelding: Christie’s)

Onder de motorkap ligt een 400 pk 3.0 liter zescilinder die zijn vermogen naar alle vier de wielen stuurt. De verwachte opbrengst voor de auto van James Bond is tussen de 300.000 en 500.000 pond.

Het wagenpark van Boris Johnson: brute Range Rover en trage auto’s

Naast deze Defender, wordt er nog een exemplaar aangeboden. Deze had geen rol in de film, maar is een speciale 007-editie met een 5.0 liter V8.

3. Aston Martin V8

Ook de Aston Martin V8 verscheen in de James Bond-film No Time to Die. Deze Britse luxeauto had alleen geen stuntrol.

James Bond, 007, No Time to Die, auto's, veiling
(Afbeelding: Christie’s)

Hierdoor verkeert zowel het interieur als exterieur in perfecte staat. De verwachte opbrengst ligt tussen de 500.000 en 700.000 pond.

4. Range Rover Sport SVR

Deze Range Rover Sport SVR had wel de zware taak stuntauto te zijn in de James Bond-film. Echter, dit is niet direct terug te zien aan het exterieur.

James Bond, 007, No Time to Die, auto's, veiling
(Afbeelding: Christie’s)

Onder de motorkap ligt een flinke motor. Een V8 met een slagvolume van 5.0 liter stuurt 575 pk naar vier wielen via een automatische transmissie met acht verzetten. De experts bij Christie’s verwachten dat de James Bond-SUV 80.000 tot 120.000 pond oplevert.

5. Jaguar XF

Ook de Jaguar XF is gebruikt om spannende stunts mee te doen in No Time to Die, al is dit ook op deze auto niet te zien. Zelfs het interieur ziet er nog netjes uit.

(Afbeelding: Christie’s)

Onder de motorkap ligt een 3.0 liter V6, voorzien van supercharger. Het motorblok levert een vermogen van 380 pk. De auto brengt naar verwachting tussen de 50.000 en 70.000 pond op.

6. Aston Martin DBS James Bond-editie

De meest opvallende auto die aangeboden wordt tijdens de veiling, had geen rol in de film. De auto is enkel een speciale 007 No Time to Die-editie.

James Bond, 007, No Time to Die, auto's, veiling
(Afbeelding: Christie’s)

De auto heeft een heerlijke 5.2 liter V12 onder de motorkap die met behulp van twee turbo’s 715 pk produceert. De verwachte opbrengst ligt tussen de 300.000 en 400.000 euro.

De James Bond-veiling

De veiling bij Christie’s met de No Time to Die-auto’s, horloges, kostuums en andere objecten vindt plaats op 28 september. Een andere online veiling met 35 kavels en de titel ‘Spectre’ wordt gehouden van 15 september tot 5 oktober. Bij de laatste veiling kan je geen auto’s kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.