Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Daniel Craig terug als actieheld in misdaadfilm Fast X-regisseur

Daniel Craig keert na twee ‘creatievere’ rollen terug als actieheld in een nieuwe misdaadfilm van Fast X-regisseur Justin Lin. Maak kennis met Two for the Money.

De laatste draaidag van No Time to Die vond al eind 2019 plaats, de dag dat Daniel Craig een emotionele speech gaf aan de cast en crew. Het einde van een iconisch tijdperk.

Daniel Craig na James Bond

Voor de 55-jarige acteur is het dus al vier jaar geleden dat hij voor het laatst een maatpak aantrok als James Bond. Sindsdien heeft de Britse acteur het relatief rustig aangedaan: op IMDb staat enkel de Netflix Original Glass Onion: A Knives Out Mystery boven No Time to Die.

Daarin speelt de beste man de homoseksuele detective Benoit Blanc. Het contrast tussen die rol en zijn tijd als James Bond kon bijna niet groter zijn. Een contrast dat Craig eind volgend jaar door gaat zetten in Queer, een dramafilm waarin de Britse acteur een homoseksuele drugsverslaafde speelt. Die film is gebaseerd op de gelijknamige geprezen novelle van William S. Burroughs.

Daniel Craig in Glass Onion (Afbeelding: Netflix)

Bond-fans die Daniel Craig eigenlijk terug hopen te zien in een actiefilm, hoeven echter niet te vrezen. De voormalig 007 is niet van plan om voor eeuwig afscheid te nemen van de blockbuster-factor van bijvoorbeeld No Time to Die.

Misdaadfilm Two for the Money

Het Amerikaanse Deadline meldt namelijk dat Apple een biedingsoorlog heeft gewonnen voor Two for the Money, een heist thriller met Charlize Theron in de hoofdrol en Fast & Furious-regisseur Justin Lin aan boord als producent én regisseur. De film moet nog gemaakt worden, maar met die combinatie aan namen is het niet gek dat veel partijen graag de portemonnee trokken voor het pakket. Apple trok dus aan het langste eind.

The School for Good and Evil, Charlize Theron, Lady Lesso, best bekeken film, netflix, megahit
Charlize Theron in The School for Good and Evil (Afbeelding: Netflix)

Two for the Money is niet gebaseerd op een bestaand boek, comic of videogame. Het is een origineel idee van Lin en zijn Fast X-co-schrijver Dan Mazeau. De insteek is dat Theron en Craig twee professionele dieven spelen wiens relatie we als kijker volgen in de loop van drie grote heists. Overvallen, dus.

Een hoop vragen

Qua verhaal is verder niets bekend, en er is dus geen bronmateriaal om alvast te checken. Verder weten we bovendien ook qua timing nog erg weinig over het veelbelovende project. Theron, Craig en Lin behoren tot de meest gewilde namen in Hollywood, dus überhaupt het naast elkaar leggen van agenda’s zal al een hele grote uitdaging worden.

Eerst gaan we Daniel Craig nog te zien krijgen in Queer en een derde Knives Out-film. Hopelijk is tegen die tijd meer bekend over Two for the Money. Check in de tussentijd ook het laatste nieuws over wie de nieuwe James Bond gaat worden!

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.