Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Daniel Craig neemt met emotionele speech afscheid van James Bond

Volgende week gaat No Time to Die los in de Nederlandse bioscopen. Geen weg terug meer: na meerdere keren uitstel kunnen we eindelijk de allerlaatste James Bond-film met Daniel Craig gaan aanschouwen. Een tijdperk dat tot een einde komt, en waarvan Craig op emotionele wijze afscheid neemt.

Terwijl de wedkantoren al vooruit blikken op wie zijn opvolger gaat worden, blikte Daniel Craig onlangs nog één keer terug op zijn carrière als 007. Dat deed hij voor Apple TV+, samen met Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson.

Being James Bond

Het resultaat is een gratis documentaire die je ook zonder abonnement op Apple TV+ kunt checken. Tijdelijk, althans. De docu heet Being James Bond en is zeker het checken waard.

Het is namelijk geen lege promo. Craig, Broccoli en Wilson zijn verrassend eerlijk over alle Bond-films sinds Casino Royale. Inclusief waarom Quantum of Solace zo matig uitpakte, de manier waarop de pers Craig jarenlang belaagde en de controversiële opmerkingen die de acteur uitte na Spectre.

Het levert een even nostalgische als intrigerende terugblik op. Één van de hoogtepunten uit de special is het moment waarop Daniel Craig een afscheidsspeech geeft op de laatste draaidag van No Time to Die.

Daniel Craig deelt zijn mening over een vrouwelijke James Bond

Emotioneel afscheid Daniel Craig

Als je om wat voor reden dan ook Being James Bond niet gaat checken, dan heb je alsnog geluk. Op Twitter is het fragment namelijk ook gedeeld. Het zijn minder dan dertig seconden, maar de emoties zijn overduidelijk.

Craig stipt onder andere nog eens aan hoe de Britse pers hem neerzette alsof hij Bond tegen zijn eigen zin in speelde, een beeld waar de 53-jarige acteur tegenover de gehele crew nog eens korte metten mee maakt. Een mooi moment uit de filmgeschiedenis, en in het bijzonder de iconische franchise die James Bond heet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.