Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe sneakers week 38: Adidas x Japie Krekel, Nike x Billie Eilish en meer

Tijd voor de sneakers van de week. Wat zijn de vetste releases en opvallendste onthullingen? In week 38 onder meer aandacht voor de samenwerking tussen Billie Eilish en Nike Air Jordan.

Verder in de top 5 van deze week een heerlijke ode van Adidas aan Japie Krekel, de nieuwe samenwerking tussen Puma en skatemerk Butter Goods, een nieuw paar Nike Air Max 2090 en de opnieuw uitgebrachte collab van Converse en Comme des Garçons.

1. Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 High Top

Converse x Comme des Garçons PLAY Chuck 70 High Top
(Afbeelding: Converse)

Vaak zijn collabs overdreven duur, maar bij de samenwerking tussen Converse en Comme des Garçons valt de prijs mee. Dit model werd al eerder uitgebracht, was in no-time uitverkocht en is sinds deze week opnieuw verkrijgrbaar. Je koopt de sneakers voor 140 euro in het wit en zwart.

2. Nike Air Jordan x Billie Eilish

billie eilish, nike air jordan, sneakers, week 38, nieuwe releases
(Afbeelding: Nike)
billie eilish, nike air jordan, sneakers, week 38, nieuwe releases
(Afbeelding: Nike)

Eerder las je al dat Billie Eilish haar eigen Nike Air Jordan krijgt, deze week onthulde de zangeres dat er twee modellen aankomen. Ze zijn 100% vegan zijn en bestaan tenminste voor 20% uit gerecyclede materialen. Vanaf 27 september zijn de unisex-schoenen te koop via de webshop van de zangeres. En 30 september volgt de verkoop via de SNKRS-app.

3. Adidas x Japie Krekel (Jiminy Cricket) x Sean Wotherspoon

adidas x japie krekel, nieuwe sneakers, week 38, releases
(Afbeelding: Adidas)

Jiminy Cricket, in het Nederlands Japie Krekel, is een van de mascottes van Disney en je kent hem natuurlijk uit Pinokkio. Nu is hij de hoofdpersoon in een samenwerking tussen Adidas en ontwerper Sean Wotherspoon. De sneakers heten Superturf Adventure SW en zijn dankzij de gripzool geschikt voor iedere terrein. Naar verluidt zijn de trail-schoenen vanaf begin november verkrijgbaar.

4. Puma x Butter Goods ‘Basket Vintage Trainers’

puma x Butter Goods, nieuwe sneakers
(Afbeelding: Puma)

Puma en het Amerikaanse skatemerk Butter Goods hebben de krachten gebundeld, met verschillende sneakers als resultaat. Onze favoriet uit de collectie is deze rode schoen van ribstof. Prijs: 130 euro.

5. Nike Air Max 2090

nike air max 2090
(Afbeelding: Nike)

En dan twee nieuwe kleurcombinaties van de Nike Air Max 2090: grijs en zwart met witte details. Je koopt de sneakers voor 149,99 euro.

Nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe sneakers van vorige week, inclusief de Adidas x 007.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.