Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor deze bizarre motorstunt in No Time to Die was 32.000 liter cola nodig

Na meerdere malen te zijn uitgesteld, staat de releasedatum van No Time To Die nu op 2 april 2021. Laten we hopen dat dit zo blijft en we eindelijk weer eens kunnen gaan genieten van een James Bond-film. En zo’n film is natuurlijk niet compleet zonder bizarre stunts. Hiervoor worden kosten nog moeite bespaard. Al moeten de straten van een Italiaanse dorp ervoor overstroomd worden met cola.

Dat is namelijk precies wat er gebeurd is in het dorpje Matera in het zuiden van Italië. Om een nog onbekende reden komt James Bond hier terecht. Uiteraard niet om vakantie te vieren, maar om op een motor te scheuren terwijl hij belaagd wordt door een groepje slechteriken. Een klassieke James Bond achtervolgingsscène, maar daar was deze locatie eigenlijk niet geschikt voor.

Cola belangrijk ingrediënt voor motorstunt

De stenen straatjes bleken qua grip niet echt te voldoen aan de wensen. In verhouding met goed asfalt, zijn deze pittoreske straatjes zo glad als ijs. Dat maakt het rijden op een motor niet makkelijker, zeker niet voor iemand met de vlotte rijstijl van James Bond. Deze ondergrond maakt de grote climax van deze achtervolging zelfs nagenoeg onmogelijk. Deze scène eindigt namelijk met James Bond die gelanceerd wordt door een acht meter hoge schans.

De stuntman die zich hiervoor heeft opgegeven moet deze stunt uitvoeren met bijna 100 km/u. Vervolgens landt hij op de gladde stenen en vervolgt hij zijn weg. Helaas is landen met die snelheid en zo weinig grip, een bijna onmogelijke uitdaging. Gelukkig kwam stunt coordinator Lee Morrison met de oplossing, namelijk cola. maar dan niet shaken of stirred uiteraard.

Extra grip voor James Bond

Als je maar genoeg frisdrank op straat gooit, wordt de straat vanzelf zo plakkerig dat je genoeg grip hebt. Uiteindelijk liep er bijna 32.000 liter cola door de straten van Matera. Dit was gelukkig niet voor niets, want zoals je in onderstaande trailer kunt zien, is de stunt geslaagd. Althans, daar rekenen we op want er wordt vlak voor de landing weggeknipt.

007 na No Time to Die

We hebben er alle vertrouwen in dat Daniel Craig op zijn pootjes terechtkomt, maar dat is wel één van de laatste keren. Na No Time to Die is het namelijk tijd voor een nieuwe James Bond. De grote vraag is nu wie de opvolger van Craig gaat worden. Dit staat nog niet vast, maar Bond-baas Barbara Broccoli was niet te beroerd om alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de makers van James Bond out of the box moesten denken voor een stunt. Zo bleek de fantastische wegligging van de Aston Martin DBS voor problemen te zorgen tijdens de opnames van Casino Royal. De auto moest over de kop vliegen, maar plakte werkelijk aan de weg. Het omgekeerde probleem dus. Gelukkig kwam het team ook toen met een oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor deze bizarre motorstunt in No Time to Die was 32.000 liter cola nodig
Sluiten