Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel verdient Margot Robbie aan megasucces Barbie

De recordcijfers van Barbie vertalen zich ook naar een flinke zak geld voor Barbie zelf. Margot Robbie en Greta Gerwig harken een salaris binnen waar je U tegen zegt.

De hype rondom Barbie was al gigantisch voordat de film überhaupt in première ging, maar niemand zag de huidige succescijfers aankomen. De filmrecords vliegen je om de oren.

Het megasucces van Barbie

Sterker nog, Greta Gerwig is nu officieel de grootste vrouwelijke regisseur aller tijden. Daarmee heeft ze de zeer lucratieve kaskraker Frozen II verslagen. Ja, zelfs Disney legt het af.

Haar film is zelfs bijna de grootste Warner Bros.-film in de lange geschiedenis van de klassieke Hollywood-studio. Barbie moet enkel nog Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 voor zich dulden.

Margot Robbie’s salaris

Warner Bros. is niet de enige partij die van dat megasucces profiteert. Ook Margot Robbie, Barbie zelf dus, kan een extra dikke boterham gaan beleggen. De journalisten van het gereputeerde Variety hebben met een flink aantal bronnen binnen de industrie gesproken, met opvallende cijfers als resultaat.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Margot Robbie verdient naar verwachting 50 miljoen dollar aan het succes van Barbie. Dat bedrag is een combinatie van haar ‘standaard’ salaris en alle bonussen die ze krijgt door behaalde omzettargets.

En, zoals je je kunt voorstellen: die zijn bijna allemaal gehaald. Aanvankelijk zou de filmster naar verluidt ‘slechts’ 12.5 miljoen dollar aan Barbie verdienen. Variety sprak met drie individuen die van haar deal afweten.

Niet alleen acteerwerk

Een mooie bonus dus! Vergeet overigens ook niet dat Robbie naast haar puike acteerwerk ook als producent bij Barbie betrokken was, met haar productiebedrijf LuckyChap Entertainment, dat ze 2014 oprichtte met onder andere haar man.

margot robbie, plank, barbie, fitness
Margot Robbie (Afbeelding: Warner Bros. / Caroline McCredie)

Het doel van het bedrijf was om vrouwenverhalen op het witte doek te vertellen en vrouwelijke makers achter de schermen te ondersteunen en een groter podium te geven. Ook met Barbie is dat dus aardig gelukt.

En Greta Gerwig dan?

Vergeet bovendien Gerwig niet. Ook de regisseuse en co-writer van de film harkt volgens bronnen zo’n 50 miljoen dollar met haar film binnen. Ka-ching! Dat smaakt ook voor speelgoedgigant Mattel naar meer: het bedrijf is bezig met films over Uno, Barney, Polly Pocket, Hot Wheels en andere speelgoedklassiekers.

Want ja, anno 2023 wordt nog steeds elk filmsucces uitgemolken met een eigen cinematic universe. Met Barbie ligt de lat in ieder geval meteen lekker hoog. In de tussentijd kun je nog even in de Barbie-sferen blijven door via Airbnb in Barbie’s Dreamhouse te slapen.

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.