Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 9 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

7 hele dikke actie series op Netflix die lekker wegkijken

We zijn tegenwoordig altijd druk. Naast werken en studeren hebben we allerlei hobby’s en andere activiteiten die al onze tijd opslokken. Je hoofd draait constant op de hoogste snelheid en daarom is het belangrijk om soms even te ontspannen. Een toffe serie kan je daar goed bij helpen, maar dan moet hij niet te ingewikkeld zijn. Daarom hebben wij zeven hele dikke Netflix series op rij gezet die uitblinken in ongecompliceerde actie.

1. Shooter (IMDb score: 7.6)

In 2007 verscheen de film Shooter, waarin Mark Wahlberg de moord op de President van Amerika in zijn schoenen geschoven kreeg. Dit kat en muis spel werd in 2016 opnieuw uitgebracht, maar dan als serie. Ditmaal is het Ryan Phillippe die de rol van ex marinier en meester sluipschutter Bob Lee Swagger op zich neemt. Er zijn op dit moment twee seizoen waar je meteen in kunt duiken en ook een derde is onderweg.

SHOOTER Season 1 TRAILER 2 (2016) New USA Series

Shooter Season 1 Trailer 2 – 2016 New USA Series Subscribe: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=serientrailermp Folgt uns bei Facebook: https://www.facebook.com/SerienBeiMoviepilot Mehr Infos zur 1. Staffel von Shooter: http://www.moviepilot.de/serie/shooter Shooter ist eine US-amerikanische Action-Thriller-Serie aus dem Hause USA Network. Das Format basiert auf dem gleichnamigen Kinofilm mit Mark Wahlberg in der Hauptrolle.

2. Ash vs Evil Dead (IMDB: 8.5)

Actie, horror en komedie. Dat is wat je op je bord krijgt wanneer je Ash vs Evil Dead gaat kijken. De serie verscheen in 2015 en is inmiddels aan zijn derde seizoen toe. Het verhaal draait om Ash. Een man van middelbare leeftijd die niet veel bereikt heeft in zijn leven, maar nu zijn kans krijgt. Hij is namelijk de enige die de wereld kan beschermen tegen een dodelijk plaag en heel veel duister gespuis.

3. The Last Kingdom (IMDb: 8.3)

Engeland wordt geteisterd door plunderende vikingen uit Denemarken en het einde van de Britse koninkrijken lijkt aanstaande. Alleen Wessex kan nog standhouden tegen de barbaren uit het Noorden. In The Last Kingdom volgen we Uhtred of Bebbanburg die wordt gedwongen om een kant te kiezen in deze bloedige strijd. Het eerste seizoen staat al op Netflix, de tweede gaat snel volgen en de BBC werkt momenteel aan een derde seizoen.

4. Troy: Fall of a City (IMDb: 3.1)

Net als The Last Kingdom neemt ook deze BBC-serie een historisch verhaal als basis, namelijk de eeuwenoude strijd tussen de Grieken en Trojanen. De slag om de stad Troje is een welbekend verhaal uit de Griekse mythologie die al vaker gebruikt is in films en nu dus ook een serie. Het eerste seizoen staat sinds kort op Netflix en is, ondanks de lage score op IMDb, een aanrader voor liefhebbers van Game of Thrones, Spartacus en The Last Kingdom.

5. From Dusk Till Dawn (IMDb: 7.0)

Seth en Richie Gecko zijn broers, bankrovers en voortvluchtig. Na een bloedige overval slaat het duo op de vlucht richting Mexico. De FBI en een Texaanse Ranger zetten de achtervolging in, maar zij zijn niet de enige. De broers worden namelijk ook achtervolgd door demonen. het resultaat is een keiharde actie serie met een snufje horror. Er zijn inmiddels drie seizoen die allemaal op Netflix staan en daar blijft het waarschijnlijk ook bij. Volgens geruchten is de serie inmiddels namelijk gecanceld.

6. Wynonna Earp (IMDb score: 7.5)

Nog meer demonen, maar dan in een western jasje. Wynonna Earp draait om de gelijknamige hoofdpersoon. Een pittige dame die beschikt over bijzondere krachten en bovenal een revolver die speciaal gemaakt is om af te rekenen met bovennatuurlijk beesten. Niet al te diepgaand, maar zeker vermakelijk. Daarnaast is het ook geen straf om naar actrice Melanie Scrofano te kijken. Het eerste seizoen staat voor je klaar en de tweede gaat waarschijnlijk snel volgen.

7. Het hele oeuvre van Marvel en DC

Jessica Jones, The Punisher, Marvel’s The Defenders, The Flash, Arrow, Iron Fist, Supergirl en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Netflix staat bomvol met superhelden series. Stuk voor stuk perfect om lekker mee te ontspannen na een lange dag.

Meer Netflix

Geen fan van actie? Kijk dan hieronder voor nog meer toffe films en series op Netflix.

Netflix update week 14: deze toffe series en films kun je nu bekijken

Netflix deelt releasedatum van het 2e seizoen van ‘La Casa de Papel’

5 ongekend spannende Netflix series die je in een week kunt bingen

Dit zijn de betere Oscar-films op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.