Inga Stoit
Inga Stoit Uncategorized 8 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

14 dingen die elke man thuis nodig heeft

Het huis waarin jij woont, vertelt veel over de persoon die je bent. Daarmee doelen we niet op wel of geen troep, maar wel op de sfeer waarin jij je begeeft. Hieronder een aantal benodigdheden die onmisbaar zijn voor de sfeer en de invulling die jij wil belichamen.

Speakers

Een paar fatsoenlijke speakers ogen mooi en klinken nog beter. Los van de klank is het uiterlijk net zo van belang. Smaakvol maar praktisch tegelijkertijd.

Glazen

Niets zo hinderlijk als een man die gratis Coca-Cola glazen verzamelt. Niet doen. Je bent geen acht meer en een mooi glas hoeft niet duur te zijn. Wijn hoort in een wijnglas evenals bier in een bierglas.

Stoel

Dit kan je huis maken of breken. Denk aan: een minimalistische woonkamer maar met een oh-zo-mooie stoel. In een klap is je lege ruimte stijlvol. Kies deze dus zorgvuldig. Uiteraard moet je er ook comfortabel in kunnen zitten.

Geurstokjes

‘Waarom’ vraag je je wellicht af. Het antwoord is heel simpel: mannen ruiken lang niet zo goed als vrouwen. Dus wanneer jij je date mee naar huis brengt, kan je maar beter zorgen dat zij geen pizza walm ervaart. Geurstokjes kunnen dit maskeren.

Messen

Een fijne jongensdroom die werkelijkheid wordt. Een fijn messenblok oogt chique en daarnaast snijdt het zoveel praktischer. Zo hoef je ook niet te struinen door veel te slordige lades. Kies voor een fraai blok.

Cocktail gerei

Wel zo gezellig met feesten en partijen. Het maakt je woning huiselijk en biedt zoveel meer dan een simpele pils. Wanneer je alles in huis hebt om een goede cocktail te fabriceren, trek je het feestje naar jou toe.

Koffiemachine

Onmisbaar uiteraard. En zelfs al ben jij geen echte koffieleut. Een mooi apparaat staat krachtig en geeft jeu aan je huis. Aan de slag gaan met kneuterige Nespresso zakjes is vermoeiend. Een heerlijke koffie nuttigen of delen is geweldig.

Tv

Maar dan een waar je echt naar wil kijken. Het uiterlijk vertoon kan even fraai zijn als het mooie beeld. Je hoeft het maar een keer te doen, dus dan kan het beter maar in een keer goed.

Handdoeken

De regel is simpel en lijkt op die van het glazen verhaal. Kies een stijl. Dus niet tien verschillende kleuren van handdoeken. Dit oogt onrustig en onverzorgd. Droog jezelf na een warme douche in een stijl en kalmte. Badhanddoeken bewaar je dus ook voor vakantie en liggen niet op dezelfde stapel.

Beddengoed

Wanneer dit een allegaartje is, oogt dit zo knullig. Jij maakt je bed op, niet je moeder. En wanneer je het geluk hebt dat jouw vriendin het bed opmaakt, wil je haar ook niet naar een spiderman dekbedovertrek laten grijpen. Kies je beddengoed smaakvol. Anders bestaat er een kans dat niemand de lakens met je wil delen.

Gereedschap

Jij bent de man in huis. En ook al ben je geen oerman, gereedschap dien je te hebben. Sta je mannetje wanneer er iets in huis om vervanging vraagt. Gereedschap lenen van de buren is iets anders dan vragen om een kopje suiker. Het is zo onmisbaar als toiletpapier.

Keukengerei

Denk aan: pannen, een oven en dergelijke. Je wil niet bekend staan als de magnetronman. En zo wil je er ook niet uitzien. Kook in stijl en profiteer daar dan ook zelf van. Ook staat het zoveel uitnodigender wanneer je mensen over de vloer hebt. Afhalen is niet iets wat jou een heer maakt.

Muur kunst

Dus niet een poster die je ooit ergens opgedaan hebt. Kies iets cools. Ook hiervoor geldt: het kan je hele kamer maken of breken. Doe je het goed, dan doe je het dus echt goed en zal iedereen bij jou over de vloer zich hierover uitlaten. En zeg nou zelf, iets wat minder witte muur kijkt zoveel gezelliger.

Boeken

En dan met name die boeken die de salontafel verrijken. Niks zo huiselijk als een fijn boek dat voor het oprapen ligt. Een aantal mooie boeken op een rij geven je woonkamer een classy gevoel. Het lijkt daardoor bijna alsof jij verstand van al die zaken hebt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.