Alrik de Jong
Alrik de Jong Uncategorized 31 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Craig Green x Adidas Squash Polta AKH

In 2023 belandde de Adidas Samba op nummer één in de lijst met populairste schoenen op aarde. Deze squash-sneakers zijn de nieuwe hype, zij het twee keer zo duur.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor de liefhebber van retro Adidas-schoenen, maar dan met een hang naar squash in plaats van voetbal.

Craig Green x Adidas Squash Polta AKH

Voor de heruitgave van de iconische ‘Made-in-Taiwan squashschoenen’ heeft Adidas de handen ineen geslagen met de wereldwijd vermaarde modeontwerper Craig Green. Hij heeft drie kleuredities van het model uit 1988 ontworpen en die passen perfect binnen de trend van vandaag, platte sneakers.

Craig Green x Adidas Squash Polta AKH nieuwe hype sneakers 2024
(Afbeelding: Adidas / J-01)
Craig Green x Adidas Squash Polta AKH nieuwe hype sneakers 2024
(Afbeelding: Adidas)

De karakteristieke illusies van de ontwerper krijgen vorm in transparante details die de ruwe lagen eronder zichtbaar maken. De sneakers werden oorspronkelijk gemaakt voor behendigheid op de squashbaan, en deze versie behoudt performance-details zoals een stroeve rubberen loopzool en zachte leren voering in het bovenwerk van textiel. De nieuwe Craig Green x Adidas Squash Polta AKH is nu in drie kleurcombinaties te koop voor 220 euro.

Sneakers van gisteren: New Balance met korting

Een stuk betaalbaarder dan de nieuwe squash-sneakers van Adidas zijn de schoenen die we gisteren uitlichtten. Check de outdoor-chique New Balance 610v1, die je in verschillende kleuren nu met 30 procent korting koopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.