Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrijstaande mini-villa op Funda te koop voor absolute spotprijs

Op Funda staat een woning van statuur te koop, voor een verrassend vriendelijke prijs. Sterker nog, de mini-villa kost fors minder dan de gemiddelde huizenprijs.

Wie bij het lezen van deze kop denkt dat ‘vrijstaande villa’ een pleonasme is, heeft het mis. Neem maar eens een kijkje in de duurste twee-onder-een-kapwoning van Nederland.

Villa op Funda

Het huis oogt imposant dankzij zijn hoge bouw, zwarte omheining en statige pilaren waar uit steen gehouwen paarden op steigeren. Toch is het huis niet zo groots als zijn uitstraling doet voorkomen. Het woonoppervlak bedraagt een bescheiden 115 vierkante meter. Dit verklaart voor een deel de zachte prijs.

mini villa vrijstaand huis vrijstaande woning te koop Funda
(Afbeelding: Reham Makelaars)

Een andere verklaring vinden we in de locatie. De Funda-villa staat namelijk in het Zeelandse Zuiddorpe. Een klein dorpje met nog geen 1.000 inwoners tegen de Belgische grens. Niet ieders droombestemming.

Tegeltuin rond het huis

Het mooie metselwerk dat je vanaf de voorkant ziet, is gezien vanuit de ‘achtertuin’ helaas in geen velde of wegen te bekennen. We schrijven achtertuin tussen aanhalingstekens, omdat van een tuin geen sprake is. De hele boel is dicht getegeld. We snappen dat de garage in de achtertuin met de auto bereikbaar moet zijn, maar een beetje gras rond de Funda-woning kan wat ons betreft geen kwaad.

mini villa vrijstaand huis vrijstaande woning te koop Funda
(Afbeelding: Reham Makelaars)

Wel zien we zonnepanelen op het dak liggen. “De woning is goed geïsoleerd en beschikt over maar liefst dertien zonnepanelen, waardoor het niet alleen comfortabel, maar ook energiezuinig is”, schrijft de verkopende partij over de mini-villa met energielabel C.

Voor 200.000 euro koop je in deze gemeentes een vrijstaand huis

Van binnen oogt het Funda-huis uit de jaren dertig een tikkeltje gedateerd, maar een likje verf en een paar frisse meubels doen wonderen. Mochten je vrienden tijdens de house warming toch nog wat te zeuren hebben, dan zeg je gewoon dat ze nieuwe retrostijl helemaal in is.

Het villa-gehalte wordt gelukkig weer een beetje opgekrikt door de schitterende badkamer op de bovenverdieping. Donkere tegels en grote douche zorgen ervoor dat je hier niets meer aan hoeft te doen.

Prijs van de woning

Op Funda staat het huis te koop voor slechts 265.000 euro. Een koopje vergeleken met de gemiddelde huizenprijs die nog altijd ver boven de vier ton ligt. Voor een vergelijkbaar bedrag koop je ook deze luxe woning in het beste land om met pensioen te gaan.

Luxe mini-villa staat voor een habbekrats te koop op Funda

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.