Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 16 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze goedkope villa koop je in het beste land om met pensioen te gaan

Na een leven lang hard werken is het tijd om te ontspannen. En waar kun je beter van je pensioen genieten dan in een riante, doch uiterst betaalbare villa in Portugal?

Nergens. Het Zuid-Europese land prijkt namelijk bovenaan de lijst met beste landen om met pensioen te gaan, ook wel de Annual Global Retirement Index genoemd.

Pensioen vieren onder de Portugese zon

Een villa in Portugal is dus de droom van iedere 67-plusser. Maar niet iedere AOW-er heeft de financiële middelen om een riante woning onder de Portugese zon te kopen, toch? Nou, het zal je verbazen hoe weinig deze schitterende villa kost.

Hier willen wij later wel van ons pensioen genieten! (Afbeelding: Remax Solmar)

Het huis staat in Gouveia, dat iets meer dan 16.000 inwoners telt. Het kleine plaatsje ligt in het westen van Portugal, op een kleine twee uur rijden van de Atlantische Oceaan.

Betaalbare villa in Portugal

De woning biedt maar liefst 405 vierkante meter aan woonoppervlakte op een perceel van 639 vierkante meter. De ruime woonkamer met open haard, pooltafel en het zwembad in de tuin ontnemen alle twijfel over of het hier wel om een echte villa gaat.

Zoveel pensioen krijg je in Nederland als je niets opbouwt

Dankzij de stenen muren oogt het geheel vele malen duurder dan het in werkelijkheid is. Voor al dit moois vraagt de verkoper slechts 299.500 euro. Niet gek voor een flinke villa in Portugal. Zeker als je je bedenkt dat je in Nederland voor een gemiddeld koophuis nog altijd bijna 425.000 euro betaalt.

De villa telt vier slaapkamers en heeft ook nog eens een ruime garage waar je jouw goedkope Aston Martin-occasion na een toerrit langs de Portugese kust in kunt stallen. Al met al een schitterend optrekje waar je in alle rust van je oude dag kunt genieten. Al kun je er natuurlijk ook voor je pensioen al naartoe.

Nederlands Funda-alternatief

Ga je toch liever in Nederland rimpels kweken? Dan hebben we nog wel een betaalbare villa die je ongetwijfeld interesseert. Check dit goedkope pareltje. Nog even zelf een zwembad in de gigantische tuin graven en je kunt van je pensioen genieten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.