Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste landen om met pensioen te gaan

Stoppen met werken betekent alleen dat het tijd is voor een nieuw avontuur. Bijvoorbeeld door te verhuizen naar een van de tien beste landen om met pensioen te gaan anno 2023. De tropische cocktails wachten je al op aan het zwembad.

Neem het niet van ons aan (we moeten helaas nog even), maar van de Annual Global Retirement Index. Deze wereldwijde database is samengesteld door International Living, een toonaangevend tijdschrift dat een schat aan informatie biedt over in het buitenland wonen, werken of met pensioen gaan.

Op basis van hun dertig jaar aan verzamelde gegevens hebben ze kunnen bepalen in welke landen je tegenwoordig het meest kan genieten van je pensioen. Adios, Benidorm! Lees ook alvast wat je per dag moet sparen om op je 65e miljonair te zijn.

Annual Global Retirement Index

Uiteraard moeten we dit lijstje ook met een tropisch korreltje zeezout durven nemen. Volgens International Living is het dan ook geen exacte wetenschap.

Zoveel pensioen krijg je in Nederland als je niets opbouwt

“Onze index is gebaseerd op honderden meningen en praktijkervaringen – informatie verzameld door onze betrouwbare bronnen in de beste pensioenbestemmingen over de hele wereld. Onze Global Retirement Index is geenszins bedoeld als wetenschappelijk onderzoek. Het is bedoeld als een nuttig instrument voor mensen, samengesteld uit realistische informatie ter plaatse, en geïnterpreteerd door een lens van goed geïnformeerde ervaring en opinie.”

Dus alvorens je ons bestookt met een duizendtal mails over hoe goed Benidorm wel is: we komen je binnen een aantal decennia sowieso daar vergezellen. Zolang je ons opwacht met een tafel vol tapas tenminste. Gracias, alvast.

De beste landen om op pensioen te gaan anno 2023

Brugpensioen aangevraagd, valiezen gepakt en Nederland voorgoed vaarwel gezegd? Dit zijn de tien beste landen om anno 2023 op pensioen te gaan.

  1. Portugal
  2. Mexico
  3. Panama
  4. Ecuador
  5. Costa Rica
  6. Spanje
  7. Griekenland
  8. Frankrijk
  9. Italië en Thailand (gedeelde plaats)
  10. Colombia

Bekijk ook welke landen in 2023 het duurst zijn om te wonen en te leven. Of check waar de levenskwaliteit wereldwijd het hoogst ligt (en nummer één raad je nooit).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.