Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt beste sportdocumentaire 2023 met 100 procent score

Verwacht geen The Last Dance met Micheal Jordan, maar een aandoenlijk portret rond een eveneens Amerikaanse sport. The Saint of Second Chances gaat kort gezegd over een honkbalidioot die fouten maakt en tweede kansen krijgt.

Er was een tijd dat Netflix de documentaires aaneenreeg, maar de parels zijn nu wat zeldzamer. Feit is dat je sinds 19 september de tot nu toe beste sportdocumentaire van 2023 kunt streamen.

Netflix-docu The Saint of Second Chances

Centraal in The Saint of Second Chances staat Mike Veeck, zoon van Bill Veeck, die jarenlang eigenaar was van honkbalclub Chicago White Sox. De zoon wil aanvankelijk niet in de voetsporen van zijn vader treden, maar wordt toch in het wereldje meegezogen. En daar beginnen zijn sores.

Mike Veeck besluit de honkbalwedstrijden voor, tijdens en na de tijd vol te proppen met randentertainment. Denk aan vuurwerk, eetwedstrijden en muziek tijdens het spel. De bom barst als het veld op een dag wordt bestormd door jonge fans. Dit speelt zich allemaal af in de jaren 80, wat natuurlijk prachtige beelden oplevert.

In Netflix-documentaire The Saint of Second Chances vertellen filmmakers zijn verhaal. Je ziet hoe Mike Veeck de club van zijn vader en zijn gezin ruïneert, maar zijn tweede kansen met twee honkbalhandschoenen aangrijpt. Zelf komt de hoofdpersoon ook aan het woord. Hij blikt terug met gêne, maar ook met humor.

Beste sportdocumentaire van 2023

Er wordt al gesproken over de beste sportdocumentaire van 2023 en dat wordt op Rotten Tomatoes onderstreept. Daar scoort The Saint of Second Chances onder zowel het publiek als professionele filmcritici de volle 100 procent.

(Afbeelding: Netflix)

The Saint of Second Chances is een hartverwarmende en onverwachte reis langs comeback van een man met een goed hoofd op zijn schouders en een goed hart in zijn borst”, schrijft Lex Briscuso van filmwebsite The Wrap. Bekijk het volledige recensieoverzicht op Rotten Tomatoes.

De beste sportdocumentaire van 2023 is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.