Inga Stoit
Inga Stoit Human Interest 7 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Bier is rijk aan calorieën, een gedachte die je zippend helaas al snel te binnenschiet. Goed nieuws voor de bewuste man! Bier kan laag in calorieën zijn. Kies voor deze biertjes en sla niet langer je favoriete dorstlesser over.

Niet alle biertjes promoten daadwerkelijk dat zij ‘light’ zijn. Dit zijn ze wel, maar stralen ze niet uit. Ze kiezen voor het coole imago en niet voor de skinny look. De biertjes hieronder schreeuwen het niet van de daken, maar passen wel degelijk binnen jouw fitte levensstijl.

Guinness

Calorieën: 125
Alcoholpercentage: 4,2%

Dit biertje proeft stroperig en wordt soms een ‘maaltijd in een glas’ genoemd, echter klopt dit niet. Guinness bubbels zijn kleiner dan in koolzuurhoudende bieren, waardoor ‘ie een romige textuur krijgt. Maar eigenlijk is dit biertje maar vijftien calorieën meer dan Bud Light.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Founders Solid Gold Pilsner

Calorieën: 138
Alcoholpercentage: 4,4%

Een typisch ambachtelijk biertje, verkrijgbaar in een vijftien pack. Het is een knapperig mais-achtig biertje, maar biedt nog steeds een stevige dosis aan smaak. Het biertje is ongefilterd en drinkt luchtig weg.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Firestone Walker Lager

Calorieën: 130
Alcoholpercentage: 4,5%

De smaak van dit bier is niet verkregen uit hippe en moderne brouw-technieken (dry-hopping). De smaak komt van klassieke Duitse pils en Noord-Amerikaans mout.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Ale Asylum Curl

Calorieën: 160
Alcoholpercentage: 5,2%

Dit is een typisch seizoenspilsje. Het aantal calorieën is iets hoger, maar dat geldt ook voor het alcoholpercentage. Het stro-gele bier is niet waterig vergeleken met ander light bier.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Marz Chug Life

Calorieën: 155
Alcoholpercentage: 5,5%

Het biertje is afkomstig uit Chicago en is daar een ware sensatie. Het is een sprankelende biertje dankzij de hoge dosis koolzuur, met een moutige zoete smaak. Drinkt lekker makkelijk weg.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Evil Twin Bikini Beer

Calorieën: 80
Alcoholpercentage: 2,7%

Dit biertje telt minder calorieën dan Corona Premier of Amstel Light! En de smaak is er niet minder om. De smaak is alles behalve ‘dun’, wat je proeft is namelijk een heerlijk hoparoma. Een goed biertje voor het gebalanceerde leven dus.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Stillwater Extra Dry

Calorieën: 115
Alcoholpercentage: 3,8%

Zure bieren zijn top wat betreft minimale calorieën. Het in Amerika gebrouwen biertje streeft de klassieke sake na. Het biertje is gebrouwen met rijst, laag in alcohol, zacht en licht drinkbaar. Er zit een vleugje citrus in.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Boulevard Tequila Vat Lime Gose

Calorieën: 150
Alcoholpercentage: 5,9%

Dit biertje is ook ‘zuur’. Volgens oude Duitse stijl, bewerkt met zeezout en koriander. De oude brouwerij in Kansas City voegt hier vervolgens limoen aan toe, wat het een caloriearm biertje maakt. De licht verhullende smaken in dit biertje zijn: limoen, vanille, kokos en zout karamel. Verrassend smaakvol dus.

8 biertjes die laag in calorieën zijn

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.