Coen Grutters
Coen Grutters Sneakers 19 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Puma en Porsche creëren samen verrassend betaalbare sneakers

Puma en Porsche hebben de handen ineengeslagen en twee paar basketbalschoenen ontwikkeld. In tegenstelling tot wat de Porsche-bijdrage aan deze samenwerking doet vermoeden, zijn de sneakers relatief betaalbaar.

Het is niet voor het eerst dat Porsche en Puma samen op een schoen gedrukt staan. In de meeste gevallen gaat het om schoenen die gebruikt worden in de racerij, of daarnaar verwijzen. De Duitse autobouwer is immers zeer actief in de racesport.

Porsche en Puma creëren unieke basketbalschoenen

Ditmaal hebben de merken sneakers voor op het basketbalveld ontwikkeld. Dit is dan ook een minder voor de hand liggende samenwerking. Bij de creatie is overigens nog een derde partij betrokken: basketbalspeler LaMelo Ball.

Porsche Puma sneakers basketbal schoenen basketbalschoenen LaMelo Ball
De LaMelo Ball MB.03. (Afbeelding: Puma)

Als sterspeler van de Charlotte Hornets is hij actief in de NBA. De LaMelo Ball MB.03, zoals de sneakers heten, is zijn derde paar signature shoes. Op de felgele Puma-schoenen tref je dus zowel het Porsche-logo, als de naam van de 22-jarige basketballer.

Sneakers verwijzen naar iconische 930 Turbo

Compleet nieuw zijn de schoenen overigens niet. Het betreft een speciale editie van bestaande basketbalschoenen van Puma. Maar wat is Porsches inbreng dan? Met name ‘op de racewereld geïnspireerde graphics‘ en kleurstelling van de sneakers, die moet verwijzen naar de goudkleurige lak van de Porsche 930 Turbo.

Porsche Puma sneakers basketbal schoenen basketbalschoenen LaMelo Ball
De All-Pro Nitro. (Afbeelding: Puma)

In het tweede paar sneakers, genaamd de All-Pro Nitro, komt de iconische 930 Turbo nog sterker terug. Zo staat ‘Porsche Turbo’ gedrukt op de zijkant van de schoen.

Prijs van de LaMelo Ball MB.03 en All-Pro Nitro

De sportwagenfabrikant treedt wel vaker buiten de wereld der vierwielers. Zo produceert het ook mountainbikes en horloges. Aan deze producten hangen evengoed Porsche-waardige prijskaartjes.

Anders is dat bij deze sneakers die voortvloeien uit de samenwerking tussen Porsche, Puma en LaMelo Ball. De MB.03-basketbalschoenen koop je voor 149,95 euro. De All-Pro Nitro-schoenen koop je in de Verenigde Staten voor een vergelijkbaar bedrag, maar zijn op de Nederlandse Puma-website niet te vinden. Meer lezen over sneakers? Check hier al onze artikelen over schoenen.

Het NBA-salaris van ‘de nieuwe LeBron James’ per minuut

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.