Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Uncategorized 5 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

5 ongekend spannende Netflix series die je in een week kunt bingen

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om een nieuwe binge te vinden op Netflix. Dat heeft alles te maken met het aanbod en dat bedoelen we dan in positieve zin. Er is zoveel om te kijken dat je keuzes moet gaan maken. Je kunt simpelweg niet alles bekijken. Een serie die een aantal seizoenen duurt kan daardoor behoorlijk intimiderend zijn.

Heb je eigenlijk wel de tijd om opgezogen te worden in een binge van meer dan vijftien uur? Waarschijnlijk niet. Gelukkig vind je op Netflix ook meer dan genoeg series die niet zo lang duren. Gewoon één seizoen waar je in een week doorheen kunt gaan. Wat je favoriete genre ook is, er staat altijd wel een snelle binge voor je klaar. Wij hebben voor de liefhebbers van spanning onze vijf favorieten op een rij gezet.

1. Mindhunter (IMDb score: 8.6)

David Fincher kun je kennen van House of Cards, maar de regisseur heeft ook een flinke vinger in de pap bij nog een andere Netflix serie. We hebben het natuurlijk over Mindhunter. In de serie volg je als kijker twee agenten die het ondervragen en verhoren van seriemoordenaars tot kunst hebben verheven. Het eerste seizoen verscheen vorig jaar online en was een mooi afgerond verhaal. Ondanks het gesloten einde komt er nog een tweede seizoen, maar hierin zal een geheel nieuwe case aan het licht komen.

2. The Sinner (IMDb score: 8.0)

Ook het verhaal in The Sinner wordt aan het einde van het eerste seizoen netjes afgerond. Hoe dat is, gaan we natuurlijk niet verklappen. In de serie pleegt de door Jessica Biel gespeelde Cora en public een moord. Waarom ze dit heeft gedaan weet ze zelf ook niet. Een serie met een unieke verhaal die terecht veel lof kreeg. Net als Mindhunter lijkt ook The Sinner een tweede seizoen te krijgen dat geen direct vervolg is op de eerste reeks afleveringen.

3. Ozark (IMDb score: 8.4)

Een doodgewone man die opeens besluit om het verkeerde pad te bewandelen. Breaking Bad deed dat op ongekende wijze en ook Ozark deed dit alleraardigst. Het grote voordeel van Ozark is dat het hele verhaal maar één seizoen duurt. Je bent dus niet zoals bij Breaking Bad meteen zeeën van tijd kwijt. Ondanks dat het eerste seizoen van Ozark een redelijk gesloten einde heeft, is er door de makers ruimte gelaten om nog een seizoen te gaan maken. Inmiddels is bekendgemaakt dat dit gevolg er ook daadwerkelijk gaat komen.

4. Fargo (IMDb score: 9.0)

De oplettende Netflix kijker weet waarschijnlijk wel dat deze serie inmiddels al drie seizoenen heeft. Toch verdient Fargo een plekje in deze lijst, want ieder seizoen vertelt een op zichzelf staand verhaal. Er staan dus eigenlijk drie bijna tien uur durende series voor je klaar. De stijl en insteek van het verhaal is ieder keer hetzelfde, maar de karakters en periode waarin ze zich afspelen verschillen. Op de redactie van Manners is Fargo één van de favoriete series. Dus als je de aankomende drie weken wil genieten, begin dan met het kijken van deze topserie.

5. Black Mirror (IMDb score: 8.9)

Black Mirror is een beetje de vreemde eend in deze bijt. Iedere aflevering heeft namelijk een compleet eigen verhaal. Dit maakt Black Mirror de perfecte serie om tussendoor te kijken. Het is dan ook meer een verzameling van korte films dan een een serie zoals we gewend zijn. De enige overeenkomst is dat alle afleveringen gaan over de invloed van techniek op onze levens. Meestal op een donkere of gruwelijke manier. Zeker een aanrader als je even geen zin hebt om een diep verhaal te stappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 ongekend spannende Netflix series die je in een week kunt bingen
Sluiten