admin
admin Media 9 feb 2019

Op deze manier kun je veilig naar Popcorn Time kijken

We trappen natuurlijk een open deur in als we zeggen dat het kijken naar streamingsdienst Popcorn Time, enige risico’s met zich mee kan brengen. Maar hoe geniet je toch op een veilige manier van je favoriete films? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Disclaimer

Laten we wel voorop stellen dat het gebruiken van Popcorn Time natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling is. Als je kwaliteit kunt waarderen, moet je er ook maar geld voor over hebben om dit legaal te kunnen zien. De risico’s zijn natuurlijk nog steeds voor jezelf. Toch nog liever gebruik maken van Popcorn Time? Lees dan verder.

Gebruik Popcorn Time nooit zonder VPN

Het gebruiken van Popcorn Time zonder VPN is iets dat je absoluut nooit moet doen. VPN staat voor Virtual Private Network. Dit wil zeggen dat je een beveiligde verbinding aanlegt tussen je apparaat (telefoon, tablet of computer) en het internet. Popcorn Time maakt namelijk gebruik van zogenoemde P2P-technologie. Dit houdt in dat sommige content (gedeeltelijk) auteursrechtelijk beschermd is. Wanneer je de dienst gebruikt zonder VPN, betekent dit dat je IP-adres compleet zichtbaar is. Hiermee zou je dus in de problemen kunnen komen, aangezien je soms beschermde content bekijkt.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN brengt een beveiligde verbinding tot stand tussen je apparaat en het internet. Een VPN beschermt jouw persoonlijke gegevens en zorgt er dus voor dat deze niet zichtbaar zijn. Om het iets beter te kunnen visualiseren kun je het zo zien: een VPN pakt je verzoek in en zet er een slot op. Zo ziet niemand waar het verzoek dat je doet vandaan komt en ben je dus anoniem op het internet.

Kijk goed of je serviceprovider geverifieerd is

Als je de moed hebt verzameld om Popcorn Time te gaan gebruiken, check dan goed of de provider waarbij je deze VPN afsluit geverifieerd is. Dit is belangrijk, zo kom je niet alsnog voor verrassingen te staan.

Die irritante meldingen?

Voor degenen die al eens eerder Popcorn Time hebben gebruikt, is het bekend terrein: de irritante VPN-meldingen die constant als pop-up in het scherm verschijnen. Dit is echter een eerlijke waarschuwing over de noodzaak van het gebruik van een VPN. Dit bericht is ingebed in Popcorn Time zelf, waardoor het helaas onmogelijk is om de meldingen uit te schakelen.

Is het legaal?

Hoe graag we dit ook zouden willen, maar helaas. Het gebruiken van Popcorn Time is niet legaal. Dit heeft namelijk te maken met de auteursrechtelijk beschermde content op het platform. Het zonder toestemming bekijken hiervan is strafbaar. Het gebruik zonder VPN kan je dus boetes opleveren.

Hoe kijk ik naar Popcorn Time met een VPN?

De boodschap dat het gebruik van Popcorn Time zonder VPN gevaarlijk is, mag dan duidelijk zijn: het is nog steeds handig om te weten hoe je je apparaat/verbinding klaarmaakt voor gebruik. Er zijn veel verschillende providers die adverteren met VPN’s. Een betrouwbare onder al deze opties is Ivacy.

Nadat je Popcorn Time op je apparaat hebt geïnstalleerd, download je de Ivacy VPN-app. Hier moet je je eerst abonneren op Ivacy, waarna je de app kunt openen. Hierna selecteer je ‘purpose,’ waarna je kunt kiezen voor ‘maximum anonimity / security.’ Als je dit hebt ingesteld kun je bingen tot je een ons weegt. Over de snelheid hoef je je geen enkele zorgen te maken, bij een goede provider hoef je geen enkele vertraging te merken.

Op welke apparaten kan ik Popcorn Time gebruiken?

De beste optie is om Popcorn Time te gebruiken op je computer. Heb je een Apple-apparaat (ook iPhone), dan ligt het iets gecompliceerder. Het downloaden van een illegale app is hierop namelijk erg lastig. Met Android zal dit gemakkelijker gaan. Dit geldt dus ook voor tablets.

Op zoek naar film-inspiratie? In dit artikel vind je de beste films van 2019 volgens IMDb.

Ivacy

Reageer op artikel:
Op deze manier kun je veilig naar Popcorn Time kijken
Sluiten