Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Een duister geheim duikt op in Sundance-favoriet Wild Indian

Wild Indian was één van de grootste verrassingen van het Sundance Film Festival van dit jaar. Nieuwkomer Lyle Mitchell Corbine Jr. maakte het regiedebuut van zijn dromen.

Nu krijg de film eindelijk een bredere release en nieuwe trailer.

Wild Indian

Filmrecensent Dwight Brown noemde Wild Indian een “schokkend intense, verontrustende karakterstudie van een veelbelovende en getalenteerde filmmaker.”

Op 3 september kunnen wij eigenlijk ook gaan ontdekken waarom de aanwezige journalisten zo enthousiast waren. Dan krijgt de dramafilm namelijk een beperkte bioscooprelease en is ie tevens digitaal beschikbaar.

Klinkt goed, maar waar gaat de geprezen film eigenlijk over?

Sylver Stallone evenaart historisch record met The Suicide Squad

Moord in een reservaat

Wild Indian vertelt het verhaal van twee jonge Anishinaabe-jongens. Makwa (Phoenix Wilson) en zijn neef Teddo (Julian Gopal). De Anishinaabe is een inheemse bevolkingsgroep.

Als tieners vermoorden Makwa en Teddo een klasgenoot, een misdrijf dat ze hebben weten te verdoezelen. Decennia later heet Makwa Michael en is hij vertrokken uit het reservaat waarin hij opgroeide.

Hij is vastberaden om zijn gebroken verleden achter zich te laten. Wanneer de nu door Michael Greyeyes gespeelde man zijn geheim deelt is Teddo (Chaske Spencer) vastberaden om wraak te nemen. Opeens moet Michael er alles aan doen om zijn vrouw (Kate Bosworth), zoon en baas (Jesse Heisenberg) te beschermen tegen de demonen uit zijn verleden.

Intense spanning

Een nieuwe trailer maakt meteen duidelijk wat Wild Indian zo intens maakt. De spanning tussen de twee mannen en hoe hun gedeelde geheim hun levens bepaalt is ronduit fascinerend. Het contrast tussen de twee kan bijna niet groter zijn: de één heeft een indrukwekkende carrière terwijl de ander amper uit de gevangenis weten te blijven.

Regisseur Corbine Jr. groeide zelf op in en rondom reservaten. Zijn ervaringen vormden de basis voor Wild Indian, waarin generationele trauma en geweld een grote rol spelen.

Authentiek

De film is in dat opzicht ook zeer authentiek: Wild Indian bevat ook een cast van inheemse acteurs – Greyeyes is een lid van de Plains Cree en Spencer is een lid van de Fort Peck Assiniboine & Sioux Tribes – die een stem geven aan degenen die niet vaak te zien zijn in Hollywood-films.

Met een topcast en lovende recensies lijkt het erop dat we in september een topfilm hebben om naar uit te kijken. Hopelijk weet Wild Indian vanaf 3 september ook ons te bekoren. Over een eventuele Nederlandse bioscooprelease is helaas nog niks bekend.

‘Nestflix’ is een gratis Netflix-parodie met meer dan 400 titels

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.