Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Marie Kondo is helemaal terug met trailer voor nieuwe Netflix-serie

Marie Kondo is terug! Dit keer ruimt ze niet alleen je kamer op maar helpt ze ook bedrijven met het organiseren van hun werkomgeving. Ook wordt er een traantje gelaten. Maak kennis met de nieuwe Netflix-serie Sparking Joy.

Door de pandemie is het soms confronterend hoe oud sommige fenomenen en trends uit de (pop)cultuur alweer zijn. Neem bijvoorbeeld Marie Kondo.

Does it spark joy?

Het is bijna drie jaar geleden dat de Japanse bestsellerauteur de wereld veroverde met haar opruimmethodes in de Netflix-serie Tidying Up.

Ze zorgde er in 2019 met haar KonMari-organisatiemethode voor dat we massaal onze rommel in huis gingen opruimen. Declutter, zoals ze dat in het Engels zeggen. In de kern was haar truc heel simpel. Vraag jezelf bij alles af: “Does this spark joy?”

Kringloopwinkels werden opeens overladen met donaties, maar er was ook kritiek. Zo opende de Japanse ook een webshop met… allerlei prullaria in huis. Een zet die tegen haar eigen evangelie in leek te druisen.

Clickbait: Netflix dropt intense trailer voor keiharde social media-thriller

Marie Kondo is terug op Netflix

Hoe dan ook is Marie Kondo nu terug met een nieuwe Netflix-serie. Middels een nieuwe trailer en poster promoot de streamingdienst Sparking Joy, zoals de miniserie gaat heten. De Original bestaat uit drie afleveringen, die alle drie vanaf 31 augustus te streamen zijn.

Dit keer zet ze haar methodes in om drie bedrijven te hulp te schieten. Het gaat om drie kleine bedrijven die de hulp goed kunnen gebruiken en ook verdienen. Niet alleen de rommel wordt opgeruimd: Netflix en Kondo proberen duidelijk ook een emotionele snaar te raken door ook de eigenaren te helpen met hun persoonlijke sores.

Kijkje in haar eigen leven

Gelukkig belooft Sparking Joy meer te zijn dan een standaard reality-show vol makeovers. De nieuwe serie geeft ook een kijkje in het leven  van Marie zelf, laat kijkers kennismaken met haar familie. We krijgen volgens Netflix zelfs te zien hoe ze zelf haar leven netjes en georganiseerd houdt.

Het moge duidelijk zijn dat Kondo dit keer verder gaat dan het opruimen van woonkamers en slaapkamers. Op 31 augustus gaan we ontdekken of dat opnieuw een opruim-hype op gaat leveren of dat de Kondo-magie uitgewerkt is.

Marie Kondo is helemaal terug met trailer voor nieuwe Netflix-serie
📺 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.