Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Half miljoen stenen: LEGO’s levensgrote Toyota GR Supra kan echt rijden

LEGO heeft na 5400 uur en bijna een half miljoen steentjes een 1:1-model van de Toyota GR Supra onthuld, die nog echt kan rijden ook!

Dat je van LEGO alles kunt maken is niet enkel een loze marketing-belofte. De Deense speelgoedfabrikant maakt het geregeld ook zelf waar.

LEGO’s prijzige hobby

Het bedrijf stunt regelmatig met reusachtige bouwwerken die niet in het schap van je lokale speelgoedwinkel passen. Blijkbaar zijn de Denen vooral autoliefhebbers, want ze bouwden eerder al een Lamborghini SiΓ‘n en een Ducati Panigale V4 R op ware grootte.

Ja, ter grootte van een echte auto en motor. Dat doet LEGO vaak ter promotie van een kleinere replica die je wel in de Intertoys kunt kopen.

Toyota GR Supra

Zo heeft de speelgoedfabrikant dit jaar ook een kleine LEGO-versie van de Toyota GR Supra uitgebracht. Daar blijft het niet bij. Maak kennis met de levensgrote Toyota GR Supra die LEGO zojuist heeft onthuld.

Een 1:1-model dat in samenwerking met Toyota Gazoo Racing en Legoland Japan is ontwikkeld om de 35e verjaardag van de iconische bolide te vieren.

Het absurde is dat LEGO dit keer een stap verder is gegaan. Ondanks dat het model gebouwd is met de steentjes die jij en ik ook op zolder hebben liggen, kan de GR Supra nog echt rijden ook.

477.303 steentjes

De racewagen is gemaakt met 477.303 plastic steentjes. Dat maakt de Toyota-replica iets breder en zwaarder dan deΒ real deal, maar het model kan rijden dankzij wat er aan de binnenkant verscholen zit: de daadwerkelijke tech die ook in de echte GR Supra zit. Van het stuur en de wielen tot de stoel waar de bestuurder op zit.

De lampen werken zelfs echt! LEGO was alleen al 3000 uur kwijt aan het ontwerpen van het 1:1-model. Vervolgens was er ook nog eens 2400 uur nodig om daadwerkelijk de bolide in elkaar te zetten. Steentje voor steentje.

Topsnelheid en locatie

Het resulterende geheel weegt 1885 gram en is voorzien van een elektrische motor. Verwacht echter niet opeens de LEGO-auto op het circuit te zien: de topsnelheid tikt net de 27 kilometer per uur aan. Maar hΓ©, dat is sneller dan menig elektrische fiets!

Voor de echte fans is het tijd om te gaan sparen. Het levensgrote model van de Toyota GR Supra is vanaf nu tot en met 11 oktober in Legoland Japan te bewonderen. Wij houden het gezien de pandemie bij deze brute LEGO-auto’s voor volwassenen die je wel gewoon in de speelgoedwinkel aan kunt schaffen.

(Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.