Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 30 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Lego Technic bouwt levensgrote Ducati Panigale V4 R

Lego-ontwerper Riccardo Zangelmi heeft een volwaardige Ducati Panigale V4 R gebouwd. De motor bestaat uit 15.000 steentjes en is gebouwd ter promotie van de Lego Technic Ducati bouwset.

Lego heeft er door de jaren heen een traditie van gemaakt om bijzondere bouwsets te promoten met levensgrote versies. Deze Bugatti Chiron, bestaande uit een miljoen stukjes, is daar een extreem voorbeeld van. De Ducati Panigale V4 R bestaat uit minder steentjes, maar dat maakt het er niet minder gecompliceerd op. Bij dit model is er namelijk geen gebruik gemaakt van computersoftware voor een digitaal ontwerp.

Levensgrote Ducati Panigale V4 R van LEGO

De ervaren bouwer Zangelmi heeft het model met de hand ontworpen, en het is voor het eerst dat hij een levensgroot bouwwerk maakt van Lego Technic. Het werk is gebouwd op het onderstel van een echte Ducati Panigale V4 R.

We voelen op afstand dat je aan het fantaseren bent, maar nee, je kunt hier niet op rijden. Wel heeft deze motor het circuit gehaald. De Ducati Panigale V4 R van Lego Technic is onthuld door motorcoureurs Andrea Dovizioso en Claudio Domenicali op het circuit in Modena.

“We zijn allemaal kinderen geweest die van Lego hielden en ik denk dat het gemakkelijk te begrijpen is dat deze nieuwe licentieovereenkomst tussen Ducati en de LEGO Group een droom is die uitkomt. Twee bedrijven die dezelfde waarden van toewijding, passie en aandacht voor detail delen, bundelen hun krachten om een unieke ervaring tot leven te brengen”, aldus Alessandro Cicognani, Licensing Director tijdens de onthulling. Lees hier meer over het unieke Lego Technic-bouwwerk.

Lego Technic Ducati bouwset

Tijd om zelf aan de slag te gaan. Niet met het levensgrote model, maar met de nieuwe bouwset van Lego Technic, die nu te koop is.

Check ook: 10 must-have op films gebaseerde bouwsets voor volwassenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lego Technic bouwt levensgrote Ducati Panigale V4 R
Sluiten