Felix Decavel
Felix Decavel Rijk en Beroemd 19 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen Beyoncé versus Jay-Z: wie is de kostwinner?

Met een nieuw album op zak en haar eerste optreden in Nederland sinds 2018 veroverde de popgodin probleemloos het publiek in de Johan Cruijff Arena. Maar haar kunstjes beperken zich niet enkel tot podium. Wat is momenteel het vermogen van Beyoncé? En ligt ze voorop op echtgenoot Jay-Z? Wie is de kostwinner?

In mei werd de Renaissance-tour nog afgetrapt in Stockholm maar afgelopen weekend was Amsterdam eindelijk aan de beurt. En Beyoncé stelde naar verluidt niet teleur. Zelfs Jay-Z was van de partij.

Maar hoeveel bedraagt het vermogen van het befaamde powerkoppel? En welke wederhelft zwemt in de grootste berg geld?

Het vermogen van Beyoncé

De doorwinterde zangeres is na drie decennia op de hitlijsten nog steeds maar 41 lentes jong. Toch staat Beyoncé al op de 48ste plek van de rijkste selfmade vrouwen in de Verenigde Staten, drie plaatsjes onder de 64-jarige Madonna. Volgens Forbes ligt haar vermogen in totaal op 540 miljoen dollar, ofwel 494 miljoen euro.

Het grootste deel van haar inkomsten heeft Beyoncé aan niets minder te danken dan haar zangtalent. Eerst bij Destiny’s Child in de jaren 90 en later als solo-artiest. Nog nooit won iemand meer Emmy’s. Maar haar kledinglijn bij Adidas werd in maart stopgezet omwille van creatieve meningsverschillen, al vond ze inmiddels onderdak bij modehuis Balmain.

Het vermogen van Jay-Z, de kostwinner des huizes

Ondanks een even bloemrijke muziekcarrière als Beyoncé heeft Jay-Z daarentegen het best geboerd dankzij slimme investeringen. Het vermogen van de hip-hop legende bedraagt volgens Forbes momenteel 2,5 miljard dollar, ofwel 2,3 miljard euro. Helaas, ook hier nog gewoon een traditioneel rollenpatroon, met de man des huizes als kostwinner.

In 2021 verkocht Jay-Z de helft van zijn champagnemerk Armand de Brignac aan een mede-miljardair voor ongeveer 300 miljoen dollar. Verder deed hij dit jaar ook aandelen van de hand in zijn cognacmerk D’Usse. Naast een waanzinnige kunstcollectie en diverse beleggingen op de beurs heeft hij uiteraard ook nog royale inkomsten uit zijn muziek.

En voor je jezelf afvraagt hoe het met de gezamenlijke rekening van het paar gesteld is: Beyoncé en kostwinner Jay-Z hebben vorige maand het duurste huis in Californië ooit gekocht. Met een samengeteld vermogen van 3 miljard dollar kun je wel wat natuurlijk.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.