Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds rijkste man passeert magische grens met bedrijfsrecord

‚Äės Werelds rijkste man Bernard Arnault heeft de zaakjes goed voor elkaar. De marktwaarde van zijn bedrijf LVMH heeft een Europees record gevestigd met een tamelijk absurde waarde. Hij is de magische grens van 500 miljard dollar gepasseerd.

Terwijl Frankrijk de laatste tijd letterlijk en figuurlijk in brand staat, komen zowel de rijkste man als vrouw op aarde uit het land van de stokbroodeters. De man in kwestie, Bernard Arnault, heeft volgens Bloomberg een vermogen van 212 miljard dollar (192,5 miljard euro). Zijn bedrijf is uiteraard nog veel meer waard.

LVMH passeert magische grens van 500 miljard

Het Franse luxeconcern LVMH, bekend van merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, heeft maandag als eerste Europese bedrijf ooit een marktwaarde van 500 miljard dollar (ruim 450 miljard euro) bereikt. Buiten Europa is dat vaker voorgekomen. Zo is Tesla, van de voormalige rijkste man op aarde, op het moment van schrijven 523 miljard euro waard.

De onderneming, die ook champagne van Dom P√©rignon en Mo√ęt & Chandon, Bulgari-horloges en Hennessy-cognac verkoopt, zit flink in de lift na de sterke omzetcijfers die eerder deze maand naar buiten kwamen. LVMH wordt geleid door topman Bernard Arnault, de rijkste man ter wereld. Het bedrijf is genoteerd aan de beurs in Parijs.

De rijkste man ter wereld en zijn volgers

Als je iemand op straat vraagt wie de rijkste man op aarde is, dan roepen ze waarschijnlijk in koor Elon Musk. En daarna misschien Jeff Bezos. Of Bill Gates. Maar deze respectievelijke nummers 2, 3 en 4, allemaal tech-entrepreneurs, moeten toch echt de veters strikken van de publiciteitsschuwe Bernard Arnault. De Fransman is een van de weinige multi-miljardairs in de top 10 van de Bloomberg Index die niet in de technologiesector actief is.

De hoogste Nederlander op de lijst is Charlene de Carvalho-Heineken, met een vermogen van 16,6 miljard dollar. Check deze vijf verrassende feiten over de Heineken-nazaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.