Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 2 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De Forbes Top 100 rijkste selfmade vrouwen en hun vermogen

Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. Maar dat geldt niet voor iedereen. Hoewel sommige jonge miljardairs hun vermogen te danken hebben aan een erfenis, hebben anderen het op eigen houtje voor elkaar gebokst. Dit zijn de honderd rijkste selfmade vrouwen van Amerika volgens Forbes.

De honderd rijkste selfmade vrouwen uit Amerika zijn samen goed voor 124 miljard dollar. Een flinke stijging ten opzichte van een jaar geleden: dat fortuin is met 12 procent omhoog gegaan. Ze behoren overigens lang niet tot de rijkste dames op aarde. Maar die hebben makkelijk praten, want dat zijn bijna allemaal erfgenames.

De rijkste selfmade vrouwen van Amerika

Van ondernemers, tot artiesten en ceo’s: allemaal zijn ze vertegenwoordigd onder de rijkste selfmade vrouwen van Amerika. Er is in ieder geval één gemene deler: ze mogen zichzelf bedanken voor het financieel succes dat zij hebben gegenereerd.

1. Diane Hendricks – 15 miljard dollar

Met haar 76 jaar domineert deze zakenvrouw en filmproducent de lijst. Deze vrouw uit Wisconsin – geboren als boerendochter – is dankzij haar succesvolle carrière volgens Forbes goed voor een geschat vermogen van 15 miljard dollar. Hendricks is oprichter van ABC Supply, groot leverancier van dakbedekking, ramen en dakgoten. En dat bedrijf legt haar dus geen windeieren.

2. Judy Love – 10,2 miljard dollar

Op basis van leeftijd scoort deze Amerikaanse uit Oklahoma ook hoog op de lijst met selfmade vrouwen. Inmiddels heeft Love 85 lentes op de teller. Samen met haar man is Judy Love oprichter van Love’s Travel Stops & Country Stores. Met meer dan 600 truck stops en supermarkten verspreid over 42 Amerikaanse staten en meer dan 38.000 werknemers, was de onderneming in 2022 goed voor een omzet van 25,5 miljard, aldus Forbes.

3. Judy Faulkner – 7,4 miljard dollar

Ook de nummer 3 in deze top 5 miljardairs is gevestigd in de Amerikaanse staat Wisconsin. Judy Faulkner is inmiddels 79 jaar, maar is zeker nog niet met pensioen. Deze oprichter en ceo van softwarebedrijf Epic Systems, dat zich richt op de gezondheidszorgsector. De belangrijkste tak van sport? Het opslaan van elektronische patiëntendossiers.

4. Lynda Resnick – 5,3 miljard dollar

De 80-jarige Lynda Resnick uit Californië is volgens Forbes goed voor een vermogen van ruim 5 miljard dollar. Dat vermogen heeft zij gegeneerd met haar bedrijf The Wonderful Company: een van de grootste landbouwbedrijven in Amerika. Van amandelen tot sinaasappels: Resnick en haar man verbouwen het.

5. Thai Lee – 4,8 miljard dollar

Thai Lee is met haar 64 jaar veruit de jongste in de top-10 van rijkste selfmade miljardairs in Amerika. Ze heeft haar vermogen vergaard als ceo en oprichter van IT-gigant SHI International. Lee werd geboren in Bangkok, groeide op in Zuid-Korea en vertrok daarna naar Amerika. Inmiddels is ze gevestigd in Texas en staat ze aan het roer van dit IT-bedrijf met een opbrengst van ruim 14 miljard dollar.

Rihanna en Kim Kardashian ook in top 100 van Forbes

Andere bekende namen die een flinke bijdrage leveren aan de totale 124 miljard dollar die de 100 rijkste selfmade Amerikaanse vrouwen gezamenlijk verdienen, zijn onder andere Kim Kardashian en Rihanna. Respectievelijk worden zij geschat op een vermogen van 1,2 miljard dollar en 1,4 miljard dollar.

Zelf de ambitie om miljardair te worden? Met deze 5 diploma’s maak je de grootste kans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.