Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian pak grote rol in hitserie Disney+

Mocht je in de waan leven dat je aan Kim Kardashian kunt ontkomen door gewoon geen social media te openen, dan leef je nog in 2009. De socialite heeft een grote rol te pakken in American Horror Story, een hitserie die in Nederland op Disney+ te zien.

Oplettende kijkers van films en series zagen Kim Kardashian al voorbij komen in Disaster Movie (2008), Deep in the Valley (2009) Last Man Standing (2012) en Temptation: Confessions of a Marriage Counselor (2013), 2 Broke Girls (2014). Veelal kleine rolletjes, vaak als zichzelf. En dan is er natuurlijk nog de reality show Keeping Up with the Kardashians, ook acteerwerk van de bovenste plank.

Kim Kardashian in Disney+-serie American Horror Story

Maar in American Horror Story is het anders. In deze serie krijgt ze echt een serieus grote rol, aldus het doorgaans goed ingevoerde The Hollywood Reporter. Ook Emma Roberts is gecast voor het nieuwe seizoen. Zij speelde al een aantal keer eerder in de betreffende serie, in verschillende rollen en seizoenen.

“Kim Kardashian is een van de grootste televisiesterren ter wereld”, zegt Ryan Murphy, showrunner van de hitserie die in Nederland op Disney+ staat. “We zijn verheugd haar te verwelkomen in de familie rond American Horror Story“, vervolgt de filmmaker, die speciaal een rol met haar in gedachten heeft gecreëerd.

American Horror Story is een thrillerserie van FX, waarbij ieder seizoen draait om andere personages op verschillende locaties. Van ontrouw tot moord en mysterie, allerlei thema’s komen voorbij. In totaal zijn er elf seizoenen gemaakt en Kim Kardashian is gecast voor het naderende twaalfde seizoen. De volledige serie is te streamen op Disney+, een releasedatum van seizoen 12 is nog niet bekend.

Hoewel de kwaliteit per seizoen behoorlijk verschilt, heeft de serie in totaal zestien Emmy Awards gewonnen. Check hier de beste nieuwe series op Disney+, inclusief The Mandalorian seizoen 3.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.