Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 11 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De beste gaminglaptop kiezen: hier moet je op letten

Je hoeft al lang niet meer een kast van een computer in huis te hebben om goed te kunnen gamen. Veel gaminglaptops zijn net zo goed als een desktop en hebben bovendien nog extra voordelen. Op zoek naar een geschikte gaminglaptop? Dit moet je weten.

Gamers weten als geen ander hoe vervelend het is om op een langzame computer te spelen. Gelukkig zijn er genoeg laptops waarop je zonder haperingen of andere technische problemen kunt gamen. Het fijne van een gaminglaptop: hij is lekker compact en je kunt ‘m makkelijk meenemen. En op een goede gaminglaptop kun je al je favoriete games spelen, zelfs de zware.

Dan moet je wel maar net weten welke laptop écht goed is. Daarom hieronder: vier dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen van een gaminglaptop.

1. Videokaart

Het is slim om voordat je een aankoop doet eens na te gaan wat je wilt kunnen doen. Welke games wil je spelen en met welk beeld ben je dan tevreden? Een goede videokaart – of grafische kaart – zorgt ervoor dat je beelden vloeiend worden weergegeven, zonder haperingen. De fps (frames per second) geeft aan hoeveel beelden je videokaart per seconde produceert. Hoe hoger de fps, hoe sneller en vloeiender je game. De MSI Katana 15 is bijvoorbeeld een degelijke gaminglaptop waarop je alle moderne games speelt met veel frames per seconde.

2. Verversingssnelheid

De verversingssnelheid van je beeldscherm heeft invloed op de weergave van de game én de prestaties. Het wordt uitgedrukt in hertz (hz) en begint vanaf 60Hz. Het loopt door tot 240Hz, waar een high-end gaminglaptop als de MSI Raider GE78HX aan voldoet. Als ervaren gamer ga je voor minimaal 144Hz. Maar als je dus een beetje budget over hebt, zit je met 240 Hz echt helemaal top.

3. Resolutie

Hoe scherper je beeld, hoe beter je game-ervaring. Meestal hebben gaminglaptops de standaardresolutie Full HD, maar je hebt ook Quad HD en Ultra HD (4K). Met QHD game je met een twee keer scherper beeld dan op full HD-scherm en met UHD zelfs vier keer. De MSI Stealth 15 is een midrange gaminglaptop die verkrijgbaar is met UHD.

4. Processor

Wie wil multitasken tussen zware programma’s heeft naast minimaal 16 GB werkgeheugen (RAM) een stevige processor nodig. Minimaal Intel Core i7. Hoe krachtiger de processor, hoe sneller het apparaat. En op die manier kun je tijdens het gamen ook chatten met vrienden of je gameplay streamen naar Twitch.

De nieuwe generatie gaminglaptops van MSI beschikken over 13e generatie Intel-processoren, de nieuwste Nvidia RTX 40-series grafische kaarten, veel fps voor vloeiende beelden en grafische pracht en praal. Kijk op de website van MSI voor meer informatie.

In samenwerking met MSI

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.